Sunny day

Solen skiner från en isblå himmel. -8 men det blir nog + på dagen. Som igår. Har träningsvärk efter igår. Då var jag och tränade på gymmet först och sen var jag på isen 2 gånger. Det var sååå härligt och varmt.

Nu ska jag ut med hund. Gå till Pontus och ro o basta. Sen hinner jag ev till isen innan jag ska jobba mitt kvällspass.

Ledig tisdag

Veckans enda lediga dag....snöstorm förståss...så isprom är inte aktuell just idag...ååh som jag hade hoppats på sol.

Nåja det blir en prommis till Pontushallen och shopping istället.
Det finns så många härliga färger just nu...vad välja?

När jag hade tränat klart på pontus så kom solen fram och det är en kanonunderbar dag PLUS 3 i skuggan...Har varit på isen med Saga och nu bakar jag lite glutenfria kanelrutor...så efter min fika ska jag ut igen på isen och SOLA...så härligt är det nu...
Dagen blev ändå som jag önskade mig :) Här lite foton från min gata...


Sunnuntai

Fick flexa ut en timme tidigare idag tack vare min snälla kollega. Gick ut på isen direkt när jag kom hem för det var strålande sol och så underbart. Tror att halva stan var ute...

Nu vankas det middag..grillade kycklingfilér med bacon och köttfärsbiffar som grillas de med och har fått kryddig glace på...mums med sallad till. Sen ska jag ta med Saga ut på kvällsprommis....känner att det får bli det innan jag slår mig ner i tv soffan och ev så kan jag läsa boken Ingenbarnsland...har börjat men inte haft tid att läsa så mycket.

Annars en helt vanlig söndag...och en ny vecka börjar...v 9 och då är det sportlov här i luleå och i happis är det nog v 10. Önskar fina dagar för de lediga...Jag ska vara ledig tisdag och då hoppas jag på sol och en sportlovsdag för mig och saga ha ha...

Lördagkväll

På jobbet och uppdaterar lite. 2 dagars ledighet har rusat iväg...granntjafs om snö som de dumpat utanför min gång. Har sagt vad jag tycker om det. Jag har ju fått bra plogat när jag har pratat med traktorföraren och då vill jag fan inte att grannarna ska dumpa sina snöhögar där.* FUCK them* de är ju hemma jämt och kan inte öppna käften för att nåt ska funka. När jag kommer hem vill jag ha lugn o ro men alltid är det nåt fan.

Dotter var och festa med kompisar igår och jag hade trevligt besök hemma. Idag åkte dotter till stockhom och det var lite vår där faktiskt. Tråkigt att hon åkte men hon ville ju dit. Hoppas hoppas att hon hittar ett jobb snart.

Ikväll är det Mello och får se om man hinner se nåt av det på jobbet..

Sugen på sallad ;D


Torsdag 20120223

Tidigt imorse fick Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel en liten prinsessa.
Grattis... och Daniel var rörd men proffsig i sitt tal...folklig, vänlig och mycket lycklig.

Mittiveckan

Sol i massor verkar det bli idag. Härligt härligt och min sovmorgon var till kl 7. Vaknar man utvilad så har man sovit gott. Tänkte ge mig ut på prommis med Saga och sen gymmet o bastu. Jobbar kväll igen och imorgon är jag LEDIG...åker till Happis då

Efter duschen blev det superoljan från Kerstin Florian Organic Aromatherapy Revitalizing bath and body oil. Innehåller bla enbär och rosmarin. Doftar undebart gott och gör under med trött och torr vinter hud.

Kväll

Skönt o lugnt på avd ikväll. Skönt att ha sovmorgon imorgon igen...idag var vi på isen och det var fint och rätt varmt. Behöver solisar för ljuset är skarpt mot den vita snön.

J  åkte till Happis idag och jag åker nog ev im kväll efter jobb eller to morgon. Har ju städ hemma att ta itu med och besökt på olika instanser...tja allt det  vanliga...men skönt att vara hemma några dagar som inte är bokade...annat än till ev trevliga möten.

Tisdag

Sovmorgon...skönt och xtra skönt sover man efter ett träningspass. Jag och dotter var på Actic igårkväll och körde varsitt pass. Grabben var på nya Step In 24 och tyckte det var ett bra gym. Det är viktigt att trivas tycker jag. Och jag trivs på Actic. Det finns ju det mesta där..

Nollgradigt ute och kan hända att vi kan ta med Saga ut på isprommis nu på fm. Börjar jobba kl 13.30

Lönevecka dessutom

Finlads förre president Tarja Halonen ska träffa Kronprinsessan Viktoria idag...de är ju väldigt goda vänner.


Ny vecka med sportlovskänsla

Äntligen har stormen dragit och solen kommit fram. Dagen var bra på jobbet och nu e jag hemma igen och lagar mat. Grillad lax och kokt pot med rivna morötter o sallad. Ljust ute ännu och man får lite vårkänslor.
Sen när vi har ätit ska vi ta en prommis till Actic gym..jag o dotter.

Stormig söndag

Huu vad det har blåst och snöat hela natten. Har sovit på Cape East i två nätter så jag hade inga besvär att ta mig till jobbet. Har lagom med behandlingar idag och jobbar till kl 16. sen tänkte jag ta och åka till Luleå. Hoppas att vädret lugnar sig.

Har fått sova gott och länge i helgen efter en tuff vecka...nu ska det väl vara lite lugnare.

Stackars min dotter som får skotta som en tok i Luleå för det blåser och driver in på vår uppfart och i Luleå väntar man alltid till det SLUTAR snöa innan man kommer o plogar. Eller så plogar man mitt i natten.

Längtan efter en varm vår är stark just nu och att snön smälter fort...och att stormen drar förbi fort så alla Capes gäster får en lugn och trygg resa hem...

Min tränig har verkligen legat down rätt länge nu och jag har inte hunnit i helgen heller. Endast legat i INFRA som känns jättebra för kropp o själ.

På tisdag kör jag igång när jag jobbar kväll på sjukhuset...då hinner jag träna på fm. och en lugnare vecka väntas på jobbfronten så då tränar jag mer. LÄNGTAR


Fredag

Oj vad jag var trött igår...men dagen gick ändå. Och på kvällen var vi på ett jippo på Elite Statt med trevliga kollegor.
Idag lugnt på jobbet och det känns skönt. Sen åker jag till Happis och bor över på Capen i helgen då jag jobbar där och inte kan bo i min lägenhet i helgen.

Hoppas på mkt sol o fint väder lördag och söndag. Igår var det snöstorm ett par timmar och sen noll gradigt och imorse -10 så det svänger. Men ljuset har ju återvänt och det känns underbart.

När jag kommer till Capen ska jag nog köra ett pass på gymmet och ev ligga i Infra...Ska bli skönt att ladda för helgen.

onsdag redan

Oj vad veckan rusar och igår var jag sååå trött. Kände mig nästan jetlaggad. La mig redan 21.30 och somnade säkert direkt. Idag har jag kvällspass på sjukhuset.

Hinner inte med någon träning heller eftersom jag måste åka 18 mil för att hämta min massgebänk. Vi ska ha ett trevligt jippo på Elite Statt imorgon kväll.

Jag hinner inte träna idag heller och börjar känna mig onyttig!

Men inspireras av Traceys perfekta kropp...lagom och inte för mager och inte för biffig utan slimmad...

Å så Daniel Craig som har den mest perfekta manliga kroppen


Tracy Anderson kändis PT


Valentin 14 februari 2012

 Valentines day... Ystävänpäivä...Alla hjärtans dag


Ny vecka

Vaknade tll en gråmulen måndag. Ska jobba hela dagen..ända till kl 19 på SPA idag. Sen på kvällen bär det av till Luleå då det är dags för mina pass på sjukhuset. 

Helgen har varit kanon...förutom att det inte har blivit någon träning alls...igår låg jag i INFRA och tänkte träna men sen skulle jag få besök så det blev inget. Kanske imorgon efter jobbet.

Jag har det bra för jag kan träna på Actic i Happis och Luleå, så har vi ett litet gym på sjukhuset med gamla maskiner och på SPA där det finns mest moderna maskinerna.

Whitney Houston R:I:P

Ännu en stjärna har dött...förmodligen på grund av droger... så sorgligt

1963-2012



Sunnuntaiaamu

Sovit gott efter en trevlig Melodifestival kväll...såg väl bara lite halvhjärtat då jag var hemma så sent från SPA. -1 grad ute...blåste och snön yrde igår så nu måste man ut o skotta. 

Spa jobb idag med till kl 16. sen får jag se om jag åker norrut en sväng.

Ingen lottovinst heller igårr...ei edes lähellä ;D

Dricker mitt morgonkaffe efter en härlig dusch med inpackning och ansiktspeeling...och insmord med olja och lotion. Händerna som varit som 3ans sandpapper har börjat återhämta sig lite.

Kan ta med tränings och bad kläder ifall jag blir kvar o tränar lite after work.

Carpe Diem...Fånga Dagen...Tartu Hetkeen





Lördag kväll

Jobbat på  SPA hela dagen...gick bra och det var rätt lugnt. Var inte så trött heller fastän det blev rätt sent igårkväll ja natt innan jag somnade efter en trevlig kväll med Fina M.

Nu får jag snart gäster för att se Melodifestivalen...

Å hoppas att mina 3 lottorader bringar LYCKA ikväll...

Äntligen fredag

Hej hopp sovit som en drottning...det är så tyst och skönt och både jag och Saga njuter av ledighet.

Idag har jag lite tvätt och sen tänker jag ge mig ut med Saga till skogen...kan ev låta hon springa lös. Det är kanonskönt ute nu när det är -9 bara...hoppas att det inte snöar idag.



En härlig affär i Torneå ska jag besöka senare på em...www.sisustuscountryheart.com 
Man får inspiration och så blir man glad av alla fina saker.

Sen kom ju både Kicks och Life magasinen igår och jag fastnade för Lumenes läpptusch och Xtrastarka D-vitamin, Ginseng och Tonidrain kapslar för detox. Så det ska handlas idag.

Dessutom kommer min trevliga vän M från Uleåborg och hälsar på i em.

vill ha...

Baldas-nevadasnöskor 
Jag är en ganska dålig skidåkare och det skulle vara så roligt med snöskor...har spanat länge...tja alltså flera säsonger och nu ska jag ta tag i detta och hitta ett par till bra pris...dessa kostar 2800 pix o det är på tok för många pengar då jag bara tänker använda dessa IBLAND...ska spana i Finland...Estland...what ever men jag vill hitta något billigare...



senare...

Har nyss kommit hem från frissan..så skönt att få bort ristopparna...sen lunch men det blev inte grekiskt för det var så fullt med lunchgäster utan det blev kina istället. Rätt ok men inte desto mer.....

Sen gymet men jag e rätt trött känner jag så jag rodde 30 min och sen bastu..jag fryser hela tiden...

Känner för att bara lägga mig ner på soffan och läsa och se på film men jag måste iväg ännu en sväng till affären





Stardust

torsdag

Mildare ute MEN då snöar det istället...fan vad jag avskyr...det ska vara max -10 och strålande sol...då är det underbart att vistas här i norrland.

Nu ska jag hopp i dusch o sen ska jag till frissan och efter det äta Grekisk lunch med en kompis.

Home again

Back on Track hemma igen...solen skiner sååå vackert och det är -22. Har handlat och lagat mat och ätit och sitter nu med STOR kaffe mugg...o lite karameller som jag hittade längst in i skåpet.

Jag tänkte slänga ut mattor...dammtorka och dammsuga...skura golven och ge mig iväg till gymmet...

Har en badhair dag och får komma till frissan imorgon...
Håret är torrt flygigt och känns vaccumpackat.

Onsdag

-24 visar termometern...vaknade tidigt av sendrag i vaden. Nu känns det härligt efter 5 dagars jobb att vara ledig.
Jag åker med Saga till bestemor på landet o hälsar på...på hemvägen till Happis.

Missar yogan men  det kan inte hjälpas...

Jag hoppas att jag inte har en massa snö att skotta när jag kommer hem...

Sen blir det lite städning och Gymet senare på kvällen...

Tisdag 7e

Sovmorgon till 8 vilket känns skönt. Sitter här i lugn o ro med mitt kaffe. Lite ont i halsen...vilket inte är konstigt då man har kollegor på jobbet som snorar och hostar. På avd har vi haft det ganska bra och jag har ju haft en duktig tjej på intro under helgen så det har varit till stor hjälp.

Igår em när jag åkte hem från jobbet så var det mkt ambulanser på väg till sjukhuset. Det har varit jättemånga bilolyckor igår.

Jobbar ännu ett kvällspass och sen är jag ledig. Min plan var att åka till Happis ikväll efter jobbet men det kan bli sent...slutar 22 o hem o hämta Saga o bagen. Får se hur jag gör...men jag ska försöka så att jag kan gå på YOGAN imorgon.

Känner för ett gympass idag...och kylan håller i sig...nu endast -24.

Finlands nya president blev ju Sauli Niinistö




segt

segmåndag med snöfall...gillar jag inte...
Snart får man gå hem och så ännu jobb imorgon kväll...sen ledigt i en vecka...från jobb 1 alltså. Jag ska jobba på capen i helgen...och på onsdag hoppas jag hinna närvara vid yogapasset. Hoppas att det slutar snöa snart...det är så jobbigt att skotta.

after work

Bussen var lite sen och det var massor med folk som klev på in till stan. Tog en lååång vaaarm härig dusch. Lagade mat och bakade cupcakes med chokad och hallon.

Sitter i min sköna Gant morgonrock och har det skönt i värmen.

J o hans kompisar är o ser hockey i coop arena...Luleå - Linköping.

Bänkar mig framför melodifestivalen kl 20.00

Hockeyrapport Luleå vann med 3-2

Loreen och Dead by April gick vidare...de var bäst...


Lördag 4e

Oj vad det skulle vara skönt att krypa ner under täcket istället för att snart gå ut i kylan. Nu är det över -30 i c luleå. Saga ska ut och jag hoppas att bussen är i tid. Har en tjej på intro idag och jag hoppas på en reativt lungn lördag på ortopedavdelningen.

Önskar alla en fiiiin härlig lördag

Ikväll börjar MELODI festivalen dessutom :)



Kylig fredagkväll

-34 grader i sunderbyn. Känns skönt att jag tog bussen från stan till sjukhuset idag. sen är det bara att kliva på en varm buss och åka hem. Det brukar ju vara kallt i februari och så även iår. Vi i norr klarar oss alltid. Värre är det i södra finland och södra sverige där det är masskrockar och oväder och nästan katastrof...


:D fredag

En dam i 50-årsåldern...

...kontaktade en plastikkirurg för att höra
sig för om en ansiktslyftning.Läkaren berättade om en ny teknik, kallad "Skruven".

- En liten skruv monteras in i nacken, vid hårfästet, och är helt dold
av håret. Skruven kan sedan skruvas åt lite då och då av er själv. På
det sättet kan ni alltid känna er slät och fräsch utan ytterligare ingrepp", förklarar läkaren.
Avgjort, tänkte kvinnan och lät sig opereras.

Femton år senare kommer kvinnan tillbaka till läkaren och klagar över några bieffekter.
Först vill jag säga att jag är väldigt nöjd och har ju skruvat en del
genom åren. Men nu har jag fått två problem, det ena är att jag
fått sådana förskräckliga påsar under ögonen. "Skruven" verkar inte få bort dem.

Läkaren undersöker henne och konstaterar:
Det där är inte påsar, det är era bröst! Ni har skruvat alldeles för hårt!
- Ahaa, svarar kvinna, det förklarar pipskägget!!!


Rösta rösta rösta....

Oj idag är det ännu kallare -27. Började dagen med en stor mugg kaffe. Börjar jobba på allvar igen idag.

Så det gäller att tänka på skönhet och hälsa så man känner sig pigg o fräch och helst så naturligt som möjligt.


Mosat en 1/4 avokado med lite youghurt naturell och har som ansiktsmask efter sockerskrubb. Har havtornolja i håret under tiden.

1 brustablet abcde vitamin + xtra tillskott av en c vitaminbrus. En stor kopp yoggi forever young the med kanel.

Pga kylan tror jag nog att jag tar bussen till jobbet idag!

RÖSTA fram sveriges bästa SPA och gärna Cpe East förståss...





Gå in på www.capeeast.se och njut av vackra och stämningsfulla bilder från Sveriges bästa SPA 2011  
 

Där finns alla nominerade och RÖSTA  nu på vårt fina och unika SPA

Bästa finska tv serien 2011

Imogon kommer DVD Klikka mua ut. Den har utsetts till finlands bästa tv serie 2011. Jag såg några avsnitt och gillade den så mycket att jag nu har Klickat hem den från CDON.Com. Då får man ser alla avsnitt på en gång


Mission Impossible

En storfilm med en finsk skådis Samuli Edelmann.



Dessutom är han sångare också


Torris

Gick in på apotektet hjärtat och hittade fina hudvårdsprodukter. Svenska märket KEB innehåller blåbärsolja. Testar rengöring och 24 h arctic krämen.

Snart kommer J från jobbet och bjuds då på Laxsoppa :)



Tränat

Prommis till Pontushallen...

Rodd 20 min och sen gick jag igenom hela kroppen.

Sen njöt jag av ångbastun en stund.

Riktigt vackert ute och inte känns det så hemskt kallt ändå.

Har gjort en liten bulldeg som jäser och nu ska jag ta ut Saga på en runda runt Hermelinsparken.

Kallare

Idag visar termometern -22 men det är jättevackert och soligt.

Kallare är det däremot i Finska Kuusamo -39,2 imorse. Och det var rekord för denna vinter hittills i finland.



En riktig krutgumma som är ute med sin spark

20120201

Dagens träning

15 min löpning
15 min cykling
15 min rodd
lite stretch och thats it.




Samma top tagen med och utan blixt...

20120201

Har varit jättevackert idag...om än kallt som attan men man blir så rosig o fräch om kinderna och jag fryser inte alls i min varma Fjällräven jacka...

Topparna hade kommit till Ginatricot och den orange var kanonsnygg men ja vet ju att såna färger är snabba att lessna på och jag valde en klassisk marinblå. Ett minus är att spetstyget inte är stretchigt och jag måste köra min i sköljprogram i tvättpåse för jag kan inte använda otvättade kläder. Jag är jätteallergisk mot ytbehandlingsmedel som man använder för att hålla plaggen fina. Jag gillar ju mjuka urtvättade plagg och kör alltid i sköljmedel...helst då softlan apple...den är lagom naturlig i doften utan att sticka ut för mkt.


Dunderhonung

Honung slår ut ökända bakterier.


Brittiska forskare har funnit en dunderhonung mot antibiotikaresistenta bakterier.

Det är Manukahonung från Nya Zeeland, rapporterar tidskriften Microbiology.

För ett par år sen köpte jag Propolis från hälsokost som är ett preparat från Bikupan. Tabletterna smakar bikupevägg :) men jätteeffektiva. Så visst tror jag på naturens medicin och att sätta in det så snart man känner symptom gäller.

En annan probiotika är Echina Röd Solhatt...superbra när man tar det så fort man känner av en förkylning.

Läste mer om honungen och den ska vara bra mot magsårsbakterien också.


Idag är en öppen dag med inget inplanerat....jag börjar ju jobba på fredag och sen ser det ut som om jag jobbar nästan varenda dag i februari...alla helger iallfall. Så detta är min vila inför allt jobb

Men jag gillar ju att jobba och med min finska SISU klarar jag av det jag vill :D

RSS 2.0