sammakväll

soligt var det nu när jag kom tillbaka till luleå. Var och träffade mina kollegor på Capen och sen hämtade jag Saga och åkte hit...

Har ätit rostade frökusar med godaste räkröran ever, med färsk lök, sallad ,tomat och gurka...

Tisdag

Vaknat tidigt idag...sista sem dagen och sista Juli. Imorgon börjar Augusti och jobbet :)...Bara 2 nätter så det blir mjukstart. Solen är framme idag...ska strax ge mig ut på E4 och åka till Happis.

Hoppas på en fin dag för alla


Mörkt ute kl 23?

Varit varmt idag men ingen sol alls...och nu är det augustimysigt mörkt...jag som knappt såg nån midnattsol denna sommar pga allt regnande.

Idag har de stängt gatan in till stan för kalaset i helgen...det var så mycket bilkö så jag gjorde en usväng och for en annan väg...

Var på stan och shoppade lite smågrejor...nytt nagellack...hallonvinrött...very right red...får ha den typ im o onsdag, men sen på kvällen går jag på nattpasset och då ska den väck...köpte removerservetter samt polerfil.

Skålar servetter, vitlökspress, grytlappar till J. Bodyshop hade hairbutter så det köpte jag samt en hårsax och en bredtandad kam till frippan...ja o så lite blonda slingor i luggen blev det...och Ayurveda the... Womens balance och Womens energy

Nu ska jag sova och im åker jag till Happis för möte samt Saga hämtning...


Kloka fina ord

Vi fick ett mejl av vår fina Spa chef Monica med en klok fin och rörande berättelse och den slutar med dessa tänkvärda ord:

Det enda vi vet är att livets väg är oändlig. En väg når sin ände, en annan väg har bara börjat. En dörr stängs, en annan öppnas. Du når toppen - det finns en högre topp någon annan stans. Livet är en resa. Vad som väntar bakom kröken vet bara den som går vidare...



 

Sunnyday

Helgen är över och en ny vecka i gång. Ska göra lite bokföring, har bokat in en tid till verkstaden för Js bil. Borde boka för min också och det blir hos Sympatiske Robin i Happis.

Varmt idag och jag ska ta mig en prommis in till stan och ev beachen. Ska inte åka till happis idag på möte...har ju blivit så mkt ändringar så det funkar inte. Åker im för ett ev möte, plocka jordgubbar, träffa Marja, träna, lämna faktura...tja det finns mkt att göra. Hämta Saga också :)

Helgen gick fort. Åkte ju hastigt till Oulu och hade det lugnt och skönt hela lördagen, med mkt sol och värme. På kvällen var vi på festivalen Qstock och såg ROXETTE o den här låten...sjöng Marie med sån känsla och sårbarhet






Lördag

Igår var det snabba ryck för vi fick ju en chock alla som jobbar på cape east... vi fick sms att det skulle vara obligatoriskt möte för alla inom nån timme så det var bara att kasta sig i bilen och åka till happis...vårt fina spa ska bomma igen pga allt som hänt med branden.

Min mardröm härom natten visade sig rätt...

Jag fick i sista stund lämna Saga på hundpensionat...och åkte själv till min fina vän M i oulu. Har solat hela dagen och det är så varmt...äntligen nåt som funkar :)

Nu ska vi strax cykla iväg till festivalplatsen...där Oulun Eden Spa ligger. Vi ska se ROXETTE vid 23 tiden...

RedanFredan

Mäh vad veckan har gått fort....mina solningsförsök har inte lyckats alls. Igår var jag på stranden och det blev svarta moln direkt...var där max 15 min. När jag kom till Js lägenhet och gjorde mat...ja då var det sol o jättevarmt. Så jag åkte till udden och kände värmen från solen...ääääntligen...4 min sen var det stora svarta moln och svinkallt. Packa ihop och hem.

Fotade och lägger upp lite bilder senare :)

Nu var det kyliga vindar när jag var ute med Saga, men sol dock.

Torsdag

Morning, har sovit som en stock och trodde nog att  kl var hur mkt som helst när jag väl orkade stiga upp men nej då ingen fara...7.45...ok tid när man har semester. Solen skiner och jag hoppas det blir stranden idag...bara det inte blåser är det ok.

Hade otäcka mardrömmar inatt och det känns ändå som det är något jag bearbetar och känner på mig. Är ju ganska intuitiv och får feelingar som sen stämmer in. Inte så att jag är synsk utan KÄNSLAN när man lyssnar på kroppens signaler och tar sig tid att ta till sig det som själen vill förmedla :) och när man har SEM ester då ska man fånga dagen och bara vara...svårt först men sen jätteskönt.

Min önskan är att ligga på solvarma klippor vid havet. Lyssna på vågorna och känna värmen...läsa en vacker bok..just nu läser jag en otäck bok...UNNI DROUGGE "Heroine" Så tragisk och gripande


Dagen idag
 
 K A F F E
S A G A prommis
B E A C H E N

tänkte sola ja...

For till udden med färska plommon och 2 nya tidningar. Mmmm såg fram mot en härlig dag på stranden med sol och kanske kanske ett dopp...vad händer...
 
Det blåser nästan orkan när jag väl kommer fram...sitter en stund och försöker läsa tidningen, men det är ju knappt värt ett försök...tidningen fladdrar som attan. Solen går i moln och det blir ännu kallare. Packar ihop innan jag fryser ihjäl och hinner precis till bilen innan det kommer en regnsskur. Himlen är mörkgrå.





Shoppa en timme till jag insåg att det är fan så jävla tråkigt att gå runt och titta på sommarkläder när man inte har behov av dem.

Åkte hem till Js lägenhet och tog ett bad med skum och cuppingmassage och hela kroppskuren. Nu coffee, ut med Sagolika Saga och sen laga mat. Dagen har gått väldans fort...

ON sdag

Solen skiner och verkar vara varmt ute. Tänkte mig en prommis med Saga när jag fått min kaffedos. Sen blir det stranden hoppas jag och ev lite shopping, men det hade jag planerat b a r a ifall det var tråkväder.

Rätt skönt att vara ledig ändå.

Jag är i Luleå så Tyvärr kan jag inte delta i personalmötet ang branden igår på capen. Mina tankar går till mina kollegor och restaurangpersonalen som befann sig på jobbet då detta hände.

Utkast: Jul. 24, 2012

 

Cape East palaa Haaparannalla


OJ det ser inge bra ut när det brinner så på finaste capen...

Storbrand på Cape East



Kraftig brand nära världens största bastu








P A R I S

Surfade runt o kollade på hotell i Paris ifall nu jag ska hälsa på Johanna nåndag nu när jag är ledig..tar ju min ledighet lite i taget och inte 4 v som alla andra...har ledigt i aug och sept också ifall resa skulle dyka upp...och jag är sugen på olika spa alternativ också. Ungern och Riga mm

Är i Luleå nu och ska åka en sväng till Finland...frissan idg för lite lockar :) känns att jag behöver lite volym.

Hotell Crayon i Paris har dessa gulliga stilrena mysiga rum. Duschen skulle jag vilja ha hemma, snyggt med turkosa toner till övrigt vitt.




Sommargården

Inte har man nött altanen så mycket i sommar...men många har trampat in och ut här hemma denna sommar så det är skoj när man har mycket besök och nya vänner...


måndag

Nu har jag typ semester men vädret är inte så somrigt..sol javisst men det blåser kallt. Värre igår då man hade behövt handskar vid cykelturen. Har varit full rulle från morgonen med prommis och cykeltur samt ärenden. Kl 15 ska jag till min fina kollega och behandla hennes nackbesvär. Sen blir det nog Luleå

Saknar dig Johanna men vet ju att du trivs med att vara ute och resa....


Sa Tur Day

Jobbar på spa idag...rätt lugnt. Mulet ute och bra inneväder. Hade bra med sol o värme igår och imorgon med hoppas jag- Denna kille träffade jag live mitt på blanka lördagen. Vilken underbar brittisk dialekt, very brittish och han var så trevlig och humoristisk minnsann... Dave Hill från kultbandet S L A D E






 
 

semesterjobb

Igår var jag trött då jag sovit bara några få timmar och jobbat 2 nätter samt kört 2 vändor till o fr luleå. Igår var jag hos en kompis som har sitt gamla barndomshem vid kukkolaforsen...där mediterade jag vid vacker natur och vackert väder. Sen vedeldad bastu med björkruska. Efter det för mig sommarens första grillning. Supergott med kött marinerd i thaigrillsås. Min nya favorit...ska testa den till kycklingspett nästa gång. Ren och fräch i kropp o sinne och mätt imagen åkte jag hem och sov redan 22. Sovit som en prinsessa :)

Imorse var jag hos min fina kollega Marja och fick härlig fotbehandling...sen jobbar jag på Cape East.

Njuta av sol

Idag är jag lite seg..alltför lite sömn på dessa dygn då jag jobbat natt xtra.
Men nu blir det semester och åker strax hem till happis. Hoppas kunna få ligga och njuta av solen resten av dagen.

natt

Jobbar 2a xtranatten och har inte sovit mer än 3 timmar.Sen åkte jag till happis och solade. Vilade på em men sov inget. Nu är jag rätt trött men det är 6timmar kvar till morgonen. Nu ska jag ha semester och inte jobba mer..."think so"

Morning

Nu har jag jobbat xtrapass natt och dagen gryr med sol, men det verkar blåsa rejält. Hoppas på en underbar dag med sol och bad!? Har inte doppat mig ännu för iår och då är det ingen riktig sommar ju. Snart hem o sova nån timma.

Semestermåndagen

Hej hopp efter en intensiv period med regn så började semestern med riktigt kanonväder. Nu ska jag bara njuta. har städat inför grabbarnas semesterbesök samt bäddat bäddarna. Varit och tränat och nu blir det godlunch ute i solen. Lovade jobba ett xtra nattpass dock :)

vanlig dag

En lugn och vanlig dag att landa och inte ha måsten. Skönt och samtidigt lite konstigt för en som alltid har nåt på g. Nåja jag har tränat, tvättat, varit på möte och lunch och nu lite företagsjobb och ett hembesök.
 
Sen hittade jag faktiskt ett fint vitt påslakan och örngott med textmotiv...typ..sweet dreams dream sweet...tvättat och hängt ut på balkongen på tork.

Regn när jag e ledig

Glöm beachen idag Helena...regnat som attan. Fick mina naglar done av Aigul och sen var jag till gymmet. Nån har varit och rotat i min postlåda och snott post Grr sånt gör mig *skitjävlaarg* Må den som förstör för andra *burninhell*
Saga har varit lugn o snäll i flera dagar...för hon har varit på vift med mig lite här o där. Idag när vi var vid postlådan så frågade jag Saga vem som varit dum med vår låda och då vrålskällde hon mot granntanten...som brukar ta andras post...jag vill inte ha nåt att göra med henne men det kan vara hon. Och Saga är ju klok hon.

Idag har Jeppe åkt till sin brother i uppsala och imorgon åker de till Rom. Johanna åker till Israel från Paris via Prag. Jag vill vara hemma fast en tur till Riga eller Ungern hägrar...SPA mest troligt :))

Fredag

OJ vad jag vaknade tidigt så jag har hunnit att träna lite också på gymmet. Mår inte 100 idag. Lätt illamående och trött. När jag har fått ordnat alla måsten idag så ska jag slappa resten av dagen. Behöver vara ensam idag känner jag.

Bergstömska gården my sweet home

Sista nattpasset för denna gång på 7dagar har det blivit 6 nattpass vilket börjar kännas. Igår var det beachväder äntligen.
Idag när jag sovit så åker jag till happis...har lite projekt på g och hoppas att saga får komma till hundvakten över helgen...

Huset där jag bor i Luleå
 
Galären köper Luleås äldsta hus LULEÅ.
 
Bolaget Galären har köpt en av Luleås äldsta fastigheter, Bergströmska gården på Rådstugatan för åtta miljoner kronor. - Det är bland annat närheten till våra övriga fastigheter i kvarteret som gjort att vi köpt Bergströmska gården, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären i Luleå. Köpet innebär att Galären binder samman flera egna fastigheter i kvarteret, där företaget just nu både bygger nytt och renoverar bostäder på Köpmangatan och Stationsgatan. Fastigheten, Sparven 16, är totalt 1 322 kvm och utgörs av två huskroppar som är byggnadsminnesmärkta. De består av sex affärs- och kontorslokaler samt tre lägenheter. Säljare är fastighetsbolaget Emx Bergströmska Gården AB. Överlevt stora bränder Bergströmska gården byggdes 1826 i det skick huset har i dag. Delar av gården är dock betydligt äldre. Exempelvis är huvudbyggnadens flygel mot Köpmangatan en gammal loftbyggnad från 1700-talets första hälft och är säkerligen stadens äldsta hus, enligt Luleå Hembygdsförenings minnesskrift "Forslunds i Rödlunds". Tomten där Bergströmska ligger bebyggdes ursprungligen i slutet av 1600-talet då borgaren Jöns Hermansson uppförde en gård på den plats där grannhuset, Rödlundska gården, står. Gården klarade sig vid stadsbranden 1762 och överlevde även den stora stadsbranden 1887. Kulturella värden säkras Galären kommer tillsammans med Norrbottens museum, Länsstyrelsen och Luleå kommun att restaurera fastigheten så att dess historiska och kulturella värden säkras. - Vi är mycket stolta över att kunna utöka vårt bestånd med Bergströmska gården. Beslutet att förvärva fastigheten grundas dels på dess bevarandevärde, dels på närheten till Galärens övriga fastigheter i kvarteret, däribland Sparven 14 där vi just nu bygger 43 nya lägenheter. Förvärvet känns också kulturhistoriskt ansvarsfullt eftersom fastigheten utgör en viktig del av Luleås historia, säger Gunnar Thålin, vd på Galären i Luleå.

varesolen

Har jobbat natt sen to förutom lö då jag var ledig. Nu är det 2 nätter kvar innan ledighet. Jag önskar mig värme o sol väldigt mycket just nu. Jeppe ska åka till Happis idag och lovat ta med Saga.
Själv tänker jag vara ute lite och sen ta mig ett björkbladsbad innan min em sovstund.

söndag

Skönt att ha allt under kontroll och fått sova gott i 12 timmar. Nu ätit och varit och köpt nya walkingdojjor...bra pris när det är rea. Ute på storheden i luleå var det många shoppingsugna norrmän idag...rätt varmt men ingen sol..så det finns inte så mkt annat att göra om man är turist.

RSS 2.0