Blåser

Jobbade em igår ist för natt så då har jag varit ledig hela dagen. Vaknade dessutom kl 6 så jag har hunnit med mkt. Ute blåser d orkanvindar...Heta sådana. Det är verkligen supervarmt o heeelt underbart. Cyklade t mjölkuddens coop. Tvättat hundmattor. Städat. Varit på stan. Spa i 3 tim varav nästan 2 tim scrub, massage o ansiktsbehandling. Ångbastu o bubbelpool. Så underbart.
 
Köpte sallad o sushi men de var inte goda. Solade lite vid köksfönstret. Nu vila innan jobb
Var förbi Bergströmska😍
 

Blåser


Garden

Nässelsmothie direkt fr trädgården
 Klipp toppskott på späda nässlor. Skölj och häll på kokhett vstten så d täcker nässlorna. Kör i blender. Späd  hälften nässelsmothie m kallt vatten i ett glas. Lite lime el citron i och drick. Massa klorofyll o järn samt vätskedrivande.

Tisdag

 
Tisdag, Maj, Ledig vecka, ute är det så vackert grönt. Idag blåser det lite mer men jag tror det blir fantastikt att ta en prommis med Mandy och tillbringa dagen med en god bok på terassen. 
Jag känner av pollen i ögonen och lite i halsen. Har inte tagit någon tablett och dropparna är slut. Vi har mycket björk runt vårt hus och i skogen här i kring. Jag putsade fönstren för ett kort tag sen och nu är fönsterbläcken alldeles gula av pollen.
 
Igår var det kanonvarmt när jag kom från Luleå. Det blev terassen och tvätt. Senare åkte vi till stugan.
J skulle riva översvämmningsbarriären runt bastun och jag putsade alla fönsterrutor. Vi har ett stort fönster i stugan och 3 i kök och sovrum. Dessa har små rutor så man måste ta en ruta i taget. Både in och utsidan. och sen bastun har 2 också. Men skönt att få det gjort. Putsade med en bland av diskmedel, ättika och vatten. Har märkt att flugor och spindlar inte riktigt gillar ättika :)
 
Vattnet har sjunktit i älven fastän det är mycket ännu. Vi kan inte ta bastuvatten förrän älven lugnar ner sig, brukar vara runt midsommar. Jag ser fram mot mycket bad i älven och bastu.

Pingsthelg

 
Vilken kanonfin vecka jag har haft när jag varit ledig. Börjar jobba ikväll och helgen. Det grönskar fint ute och även om det inte är supervarmt mer så skiner solen och det är behagligt när man ändå kan sitta ute och dricka kaffe på morgonen..sån lyx.

Igår hade vi 2 timmar Lavis med orkestern Ässät. det var helt fullt med folk, dvs från 3 olika grupper Hyvä Fiilis, Torsdagens och fredagens grupp + nya drop in. Tänkte först att detta kommer inte att gå för det var trångt och kvinnan brevid hade så lååånga armar så jag var säker på att hon skulle vifta till mig vid nåt moment. Efter en stund kunde jag flytta på mig och fick mer space. Sååå kul. Hux flux hade nästan 1 tim gått och vi tog liten paus. Sen fortsatte vi 1 timme till.

Nu är det sommarledigt förutom att man kan gå på vissa pass måndagar och den 11 juni kör Tuija (vår favvolärare) Lavis.
Vilken glädje dansen ger...när jag kom hem dansade jag 2 timmar till :)
 
(fonttext: I Found My Valentine)
 

sommar

vi har varit ute på terassen sen 9 i morse. fikat ätit lunch och rensat lite i jordgubbslandet. J krattar för fullt. Han ska iväg o jobba snart så det blir som han hinner. Jag tycker mycket om blommor och jordgubbar mm MEN rensa ogräs fy vad trist!!

Sommar i maj

Här har vi sommar sen fredag. Alltså vad härligt. Jag som har min lediga vecka känner mig som om jag var på semester. Bara tacka o njuta. Torneälv svämmar över och igår var vi till stugan och förstärkte runt bastun. Håller tummarna för att vattnet inte ska komma upp så högt. Efter den snörika och superkalla vintern så ska allt smälta och med denna värmebölja så kan det inte bli annat.
 

Idag blir det LPG massage på skolan och sen frissan. Sen jag var hos Sanna sist så har jag inte behövt ta fram saxen en enda g på 2 mån. Så skönt fastän hon bara fick nudda med saxen på sidorna men bak klipptes upp lite kortare. Jag var supernöjd.

regn

Regning fredag. nåja gör inte så mkt. Jag har varit tröttare än vanligt denna vecka. Vet inte varför men kan bero på att det är kyligt och regningt. Imorse var jag till Kemi och fick en kroppsbehandling med LPG som är en vaccumapparat som lyfter och masserar musklerna från topp till tå. Jag var till kropps och skönhetsskolan där elever gör behandlingar till bra pris. 25 euro för 1,5 timmar. Det var så skönt så jag nästan somnade.
Nyss hemkommen från dansträning, lite seg idag. Det kan vara att jag är xtra trött efter min behandling förståss.

Nu har jag hårinpackning och ansiktsmask på innan bastun om en stund. Janne jobbar kväll.
Kuvahaun tulos haulle retinol maskerdenna mask köpte jag idag från skolan. Senast när jag var på ansiktsbehandling använde de dessa produkter.
 
Nu ska jag basta och göra mig iordning. jag kanske åker in till ostari o kollar lite i affärer.

RSS 2.0