Luleå

I luleå för att jobba 4 nätter o sen sem igen. Tog med blommor från vår trädgård. Gladiolus och Luktärt som är mina favoriter
 

Luleå

 
1 nattpass bakom mig o 3 framför. Var bra förra natten så hann med administration uppgifter utan stress.
Var o cykla med min trögtrampade hoj men jag har väl ok kondis för det gick hyfsat ändå.
Terrordåd i Spanien och knivdåd i Åbo så hemskt onödigt. Mitt i allt elände möttes vi. Jag o denna sötnos❤
 
 

stugan

E i stugan denna vackra kväll. Vi har bastat med björkruska , badat i 15 gradigt vatten o grillat kycklingfil'e. Vacker solnedgång
 

sista sem veckan

på torsdag börjar jobbet igen. Har ju varit ledig 6,5 veckor. Vädret har varit som det varit men vi har faktiskt badat i stugan flera gånger. Idag är det sol men nordanvind. Vi tänkte åka till stugan o basta och bada när J är klar i garaget där han river bort gammal spånskiva och isolering som inte är så fräsch.
Själv har jag fryst ner blåbär idag..var och köpte en 5 kg låda för 35 euro. Klart värt eftersom vi är storkonsumenter av blåbär och gör smothies varje dag under vintern.
 
Mina luktärt är nog de enda blommor som blommar denna sommar. Favoriter och doftar underbart.
Vasen hittade jag på  JYSK, den fanns även i klarglas men jag gillar denna i en lite svag rosa ton. Man kan även ha den som ljuslykta.
 
 

söndag

mulet idag (med) suck denna sommar alltså. Iofs så har vi varit i stugan fr o lö och bastat mycket och då kunnat bada i älven. +20 fredag och endast +18 igår men det var skönt när man kom i vattnet. Igår märkte man att midnattsolen är ett minne blott. Kolsvart ute och jag tycker inte ett dugg att det är mysigt.
Blommorna har inte hunnit blomma och jordgubbarna är ännu råa. 
Nu blir det en lång cykelrunda, dusch, gott att äta och biokväll.
 

Ranua zoo

Igår var en toppendag för att besöka Ranua zoo. Ca 16 mil hemifrån. Vi hade med lilla solen Alice. En varm o solig dag  vi åkte 10 o var hemma 18. Vi köpte hjortron fr Hillatori supergod. 
 Vi såg lilla söta isbjörnsungen o mamman leka o simma. Så stor i verkligheten som bild 1. Vad lilla solen ser liten ut mot jättebjörnen☺

RSS 2.0