18e juni

Idag fyller vår älskade SAGA 14 år. 92 människoår om man räknar första året som ett år och de andra 13 åren som 7/år. Still going strong och jag är glad för varje dag som hon får vara frisk och pigg. Idag kommer Alice och då ska vi göra födelsedagstårta till Saga som består av knäckebröd varvat med lördagskorv i 3 lager som en vanlig tårta. Solen skiner idag och det känns underbart efter gårdagen då det var kyligt och lite regn.
Vi firar midsommar hela veckan då jag jobbar midsommar helgen.
Idag håller jag tummarna för att bilservicen inte blir dyr och på torsdag är det dags för besiktning. 
Idag blir dessutom Elsie 6 månader...tiden går snabbt...

Sommar

Det har varit superfint i helgen, så bara tacka och njuta. Är ledig veckan och börjar jobba på fredag midsommarafton. Sen börjar semestern. I helgen när vi var i stugan så märkte vi att expertisen har rätt ang mygg. Förr har det varit lite på kvällen men nu även i gassande sol. Vår myggtunna börjar bli sliten och det finns inga lampor till att köpa mer. Nu ska man köpa ny tunna och vi får kika vidare. Vi åkte hem istället och hoppas att det blir mindre mygg när sem börjar.
 
Förra helgen var vi på Elsies dop. Hon blir 6 månader imorgon. Tiden går så fort. Jättesöt och duktig tjej är hon. Synd att vi bor så långt ifrån varann.
 
Nu går vi i väntans tider. Jo har bf 5 juli och våndas i värmen. Hoppas allt går bra och att tiden går fort. För hennes skull kan man önska lite svalare väder en vecka.

Barnbarn

Vi har varit hos Jo i Esbo dit vi förde Alices spjälsäng och bilbarnstol mm och på posten kom Emmaljunga vagen igår när vi kom tillbaka från Tallinn till Esbo.
 
Nu är det bara att vänta på att lillen ska födas. Om det blir vanligt eller snitt. Läkaren säger att henne mage är för stor men det är den inte enligt mig. Hon mäter sitt blodsocker och blir orolig över att hon knappt får äta något. Hon som äter sunt och är smal överlag. Vad de har för mått vet jag inte men när man är gravid är det väl normalt om magen växer. Jag jobbar i vården själv och ser gravida dagligen. Alla är olika och jag anser inte att hennes mage är konstig på något vis utan helt normal. Blodsockervärdet var 5.3 när hon gjorde belastning. 1 tim efter helt normal och lika nomalt 2 tim efter men deras gränsvärde är 5.1 punkt slut. Så nu oroas hon av det också och ska nu mäta före och efter varje måltid. På fredag ska hon på läkarkontroll så får se vad läkaren säger.
 
 

Bon Jovi

Nyss hemkommen efter vår resa ner till Tallinn och Bon Jovi konserten. 40 000 pers på en o samma gång med samma idol😍
 
Bilderna blev suddiga och filmerna med men det var en fin upplevelse att äntligen få se min stora idol. När han sjöng bed of roses så var det värt allt att åka ända till Tallinn😍
 
 

RSS 2.0