Tisdag sommar

Så underbart väder..har tvättat och packat lite kläder för 4 nätters boende i finland hos J. lånar ut min lya till Elise och hennes gossar.
Ska bli spännande att vara sambo några dagar ;)

Skickade iväg Jo:s betyg till paris..köpte xpress och  trots 120 spänn...så kunde hon inte lova säkert att den skulle vara framme förrän måndag???!!!...sist jag skicka brev kostade det 12 kr och det tog 2 dagar typ...
Hoppas hon kommer in på högskolan i Paris och får CSN studiestöd också..inte kul att vara utan casch.


Ny vecka


Vaknade av regnet och det var bara att rusha upp o rädda in tvätten från balkongen. Har haft en supernice och underbara helg i J:s stuga vid forsen i Finland. Och vädret har varit kanon...kom hem sent igår em och hann faktiskt med en stund på gym och cykla..Har skoskav av nya dojjorna så det blir inga Pw just nu...

Har en Dejt med J strax på simhallen då vi ska Aquajogga lite och ser fram mot en härlig underbar måndag...Har fotat massor men hinner inte just nu att ladda in några.

Magen är bättre efter att jag levt lite lugnare samt uteslutit det mesta ur min kost...har börjat med 7 dagars detox



 
Message from the angels när jag kom till J..A stuga



 

Soliga Lördag

Vilken härlig morgon..sov till 8.30 har hunnit städa och gjort en grön drink...den smaka mest gurka. Har fått massor av fina blåbär och av en del har jag kokat koncentrat så jag ska hälla upp i istärningspåsar så är det bara att ta fram en och lägga i kokt vatten så får man gott o nyttigt te under vintern. Fotade massor igår när jag var o hälsa på hos M i stugan. Där blev det vedeldad bastu och grillmat..jättenhärlig kväll men sen blev det rätt kyligt när solen gick ner.




Ikväll ska jag till Finska sidan om älven och hälsa på J och se stugan där :)

Ont

Nu är jag inte bra i magen alls och efter havregröten ännu ondare...som kramp i övre delen av magen...läste att vanlig havre inte är bra vid celiaki och jag får nog testa sempers glutenfria havre. Men först ska jag köpa VALMARIN från finska apoteket...sägs vara bra mot alla magar...balanserar syra-bas balansen....

Make juice NOT War

 Idag är jag trött o seg och läser om sexy crazy diet som är det senaste..för hälsa...
Det blir att handla hem en massa grönt och lite frukt. Jag är ju bjuden på grillkvällar i helgen men man kan faktiskt börja med en grönsaksjuice på morgonen.
 
Sen höstens nya kurser
 
Vad är mindfullness, buddhism och meditation?
 
Prova På Sensus Luleå lö 15/9 kl 14..den tiden passar mig.
LYCKA varje tis kl 18.

Tai Ji Quan och Vinyasa Yoga ABF Luleå för tider 0771-965022

Prova På Gratis Yoga v 35 o 36

 Kundaliniyoga är en vardagsnära,tidlös och kraftfull yogaform som hjälper dig att förbättra din hälsa!
 
www.satnamyogalulea.se

När jag kollade deras hemsida...ser jag ju att vi är grannar :)..
                                  Namaste
 
 
 

Efter Thaimassagen

Var hos en jätterar Thai massör. Men f*n va ont det gjorde...hon gick igenom mina fötter med hårda nypor minsann...men jag blev bra i nacken och skuldran...sen fick jag tryckbehandlad rygg och ben...Nästa gång ska jag boka 2 timmar.

Var förbi Intersport storheden och hittade ett par toningskor av PUMA...svarta och lite turkost...satt som perfekt skönt. Men priset gjorde mig ännu gladare :) Tidigare pris 1100...nu 335...man har ju tur. Har sett Dallas och tror inte att jag kommer att följa den mera...Så trist med alla intriger hit o dit...Av alla gamla serier är det bara Melrose Place som jag gillar.

Utb dag imorgon på sunderby folkhögskola...borde sova men inge trött...ska bläddra lite i Sofis mode som jag köpte idag.

Så har det regnat massor på em.
Im får jag BLÅBÄR när jag åker hem till Happis...Fredag till M stuga och basta o grilla...Lö date ;)

Onsdag

Helt groggy när jag vaknade vid 10 tiden. Känns ofta så första lediga efter flera nattpass. Magen krånglar, har sån halsbränna...lite katarr skulle jag tro...Vi har fått ett nytt ekologiskt kaffe på jobbet som jag reagerar mot...Har fått börja äta novalucol...jag som aldrig haft såna problem tidigare...

Var en runda med saga till stranden här nära och vattnet var ljuvligt varmt...kom hem o satte på mig bikini för jag tänkte gå o ta ett dopp men solen försvann...

Fick även tid för Thai massage på em så det ska bli spännande...känner att jag behöver ta hand om kroppen...

Tisdagmorgon

4e natten av 4..har gått bra och varit lugna nätter...om dryga timmen åker jag hem o sover och sen är jag ledig till To då det är utbildningsdag för Ortopeden. Sen blir det en långledighet men massa kul hoppas jag :)

                                                      
                                                           Älska dig själv
  

Dagen gryr

Varit kallt inatt...+4 brr...nu har jag avverkat natt 3 av 4. så nu snart ska jag få åka hem o sova. Hoppas att jag sover bra. Har varit lite si o så med sömn i helgen.

Hoppas det är sol o fint på em så jag kan vara ute och sola.

Snygga naglar

Har hittat snygga naglar...

Kostar 198 sek för lack och pärlor. Gillar det vita mest och tänker köpa den nu från eleven.se

Lördag

Vaknade för tidigt. Men var ju pigg som attan så det blev en halva havregröt och en mugg kaffe. Sen PW med Saga runt Mjölkudden och sen hem med henne och i väg på egen PW jogg. sen var jag o handlade en massa mat och gott. Åt en smothie av hälsofil vanilj/passion med en halv mosad avokado samt en halv pressad citron i ett stort glas vatten. Så hälsosam va :)
Nu har jag gjort lite fakturor och betalat J elräkning som jag bjussar på. Nu blir det ett härligt bad...middag och sen sova ett par timmar innan jobbet. Fast det blir en PW till med Saga innan jobbet..vid 19.37 :)

Sa jag att det inte var sol idag..men varmt fast blåser lite mer...perfekt för mig alltså...

Nightshift 1 of 4

Alltså vilken vånda att åka iväg o jobba. Just för att det var så underbart väder och just för att det var inför helgen och säkert mest för att jag hunnit vänja mig vid lite ledighet...Lugnt inatt so far...
Lovas lite sämre väder imorgon...ska sova och sen PW hoppas att jag orkar nu när jag har fått igång mig o Saga :)

Har köpt 2 gråa tröjor i tunn college. Hatar tjocka flossade collegetröjor..varför 2? jo för båda var lika sköna o lika snygga..enkla och faktiskt i samma mellangrå färg...alltså riktig vanlig college grå...tänkte bara ha grått i höst o så rött på lipsen...Klär bäst i grått...i ögonmakeup och kläder...o nu är jag så fint solbrun också...solen är så mild och varm såhär i augusti...


 Stormen Helen(a)
Tropisk storm hotar Mexiko Just nu hopar sig molnen i den mexikanska golfen. På lördag kommer stormen Helen att dra in över Mexikos östkust. Myndigheterna i Mexiko har utfärdat en stormvarning för östkusten för morgondagen – från Barra de Nautla till La Cruz. Både kraftiga vindbyar och ihållande regn hotar kuststäderna, på vissa ställen kan det komma så mycket som 40 centimeter enligt AP. Havsnivån kan komma att stiga med en halvmeter medan stormen passerar. Stormen Helen har byggts upp ute till havs under ett par dagar och består av gamla vädersystem som har smält samman till ett nytt och betydligt kraftigare.

Fredag med SOL

Har kommit in i en bra rytm med PW med Saga på morgonen...ca 4 km. Strålande sol och varmt på morgonen redan...hela veckan har det varit superväder. Solat på dagen...Pw/jobb på kvällen samt låååånga cykelrundor..GISSA om jag skulle vilja skippa jobbet denna helg...Men what to do..bara ge sig ut på E4 på kvällen


Torsdag med hetta

Så härligt väder...igår tog jag årets första dopp i havet. Bodde i stuga med kompis och bara njöt av bad och het sol...så underbart.
Vem vill börja jobba im *haveto*
 

Tisdag

Bästa solen och värmen är just nu i Norrbotten...äntligen...så jäkla härligt...idag blir det lite ärenden och sen stranden.
Imorgon blir det stuga vid havet och så ska jag få hjortron. Planerar grillbuffé då...alla har börjat jobba nu men inte jag ...har ju ledigt ända till fredag kväll...Enjoy

Dörrar stängs..

Nu bommar vi igen Taavolagården också så både Capens och Taavolas dörrar stängs...Nya öppnas...spännande :)

Ny vecka och ledig

Börjar gilla ledigt...var o simma imorse...så skönt så länge sen....
I fredags var jag och röjde på Taavolagården med Mirkku och lördag hyrde jag en stuga på seskarö...vid havet så vackert och där stod tiden stilla. Jag har tankat energi och Saga har fått vara ute och jag fick muta henne för ett dopp, men det gick bra både lö och söndag...hon blev så fin...

 
Relaxdag med havet och skogen och lugnet. Soligt och varmt...perfekt avkoppling för Me o vovve


Evening

 
 
Har märkt att jag superhåller igång med allt möjlligt den dagen/kvällen jag har vakat av från nattpassen och är ledig. Vaknade vid 12 och har tvättat, varit på prommis, städat, badat, varit på stan och

köpte en fin blomma till minnesgudtjänsten för min gode vän M: s mor. det är 9.30 i vackra kyrkan i gammelstad kyrkby. Sen åker jag till happis och har stämt möte med min kollega på fina Taavola..ännu en epok som går i graven kan man säga..

.många dörrar stängs för att nya ska öppnas..




Natt 2 av 2

Tittar på jättefina bilder från Kragerö men det misslyckas att ladda upp på sidan av nån anleding. Hoppas natten går fort som förra.Jamen nu fick jag upp denna ursöta bild på svanmamma o baby :)




Morning

Morgonkaffe vankas på nattpass 1 av 2. Såhär pigg har jag inte varit på länge :)
 
 
 
 
 

Tisdag

Ska jobba natt igen...2 nätter...Kom till Luleå nu på em och har lagat mat till sonen...tror han jobbar över idag. Im är det Hockeypremiär för det allsvenska laget Asplöven som möter Luleå i Arena Polarica.

Afternoon

Min lediga måndag blev såhär...cyklade i motvind till tornio. Fick bilen servad av grannen och blev sisådär 1500kr fattigare. Hoppas han hittar hjortron för han skulle iväg till skogen o kolla.

Var på capen och passade på att Infra nu innan allt stängs. Jag har ju skrivit mycket på min blogg om Cape East under hösten och vintern...det har varit en mycket stor del av mitt liv och jag har varit tacksam över att få jobba på världens finaste spa samt att vi i personalen har fått förmånen att använda spa, gym mm och att vi fått äta världens godaste mat istället för att ha med matlåda som på andra jobb.

Jag är otroligt tacksam för att ha fått uppleva och jobba på Capen...det känns helt konstigt att det ska stängas helt...


Ny vecka

Har haft en lugn helg minst sagt...kom hem natten till lö eftersom jag och mina Cape East kollegor var på Lulekalas och jag hade lovat hämta Saga från Jeppes så då åkte vi hem. Tränat lite och försökt sköta min mage. Hade sjukt ont sist jag jobbade med smärtor och värsta halsbrännan. Hade fuskat igen med gluten mm som jag inte tål. Nu har jag ätit havregröt varje morgon och bara kokt fisk och minskat på kryddor.

Veckan blir nog lugn med tis o ons natt, men resten ledigt. På fredag ska jag på minnestund för min gode vän Magnus mor. Har ju känt dem i flera år och vill gärna ta farväl...

Igår var det beachen...dock hade jag inbokade grejs på em så jag orkade inte åka till annat än stans strand...hade varit läge att ta årets dopp..vad gör jag ...tänker att det gör jag imorgon (idag alltså)...nu är det blåsigt och kallt. Har cyklat till Tornio tor...Grannen fixar med bromsbeläggen på golfen...

Nightshift

Morgonen gryr så sakta...har haft så jäkla ont i magen hela natten. Vågar inte kaffe eller nåt annat. Iofs så äter jag aldrig nåt på natten men brukar ta en fika eller fil innan midnatt. Inatt har det blivit samarin o loka. Har gått dubbelvikt så ont har jag haft. Ska prova med fil till mogonfikat. dryg 3 timmar till man får åka hem o sussa :)

Så kom tårarna

En vecka efter branden, med tomhet och att inte riktigt förstå...det har ju hänt mycket på en vecka.
Jag har varit på Cape East nästan varje dag
MEN idag när jag så denna bild i Kuriren så kom Sorgen över mig och jag grät och grät...lastbryggan dit vi sprang för att komma in till personalköket för att med spänning se vad dessa fina duktiga kockar hade att bjuda oss. vi var alltid vrålhungriga vid lunch eftersom vi jobbade hårt.

Vad jag saknar dessa små stunder av gemenskap och god mat och härlig stämning. 

Jag är så ledsen idag och låter tårarna rinna...





Semesterslut

Vaknade vid 9 och kaffet var SLUT..nu har jag bryggt mig en halv panna och hoppas huvudvärken försvinner...drack bara 2 koppar så det är väl lite abstinens.


Fina naglar...jag fick ta bort mitt nya röda lack för på jobbet får man inte ha

RSS 2.0