Julen 2015

Lite foton fr julafton..började aftonen med en promenad och sen gjorde vi en snögubbe. På kvällen var vi på Seskarö och firade julen där tillsammans med Alice.
 
 Idag regnar det och snögubben har börjat smälta...det är isgator och knappt man törs gå ut.

Danföredan

Vaknat tidigt dvs ca 3 inatt..e väl lite så efter att jobbat natt. Men man tar ju vara på tiden och gör nån nytta då...

Julskinkan in i ugnen. För den tar ju nån timme
. Är noga med att göra den själv och inte köpa färdigkokt.
Jag brukar lägga den i stekpåse för bästa resultat. Vi vill ha skinkan mör och det blir den när den får vara länge i låg temp och bli lite överkokt..Mums. På det en underbar griljering med mycket senap.

Annars känns allt i balans inför julen..alla klappar köpta och idag ska vi gå o strosa i affärer o kanske hitta nåt kul..untan måsten..då blir det bäst...

Lugn o ro till alla i Jul...för många stressar sig halvt fördärvade under dessa dagar innan jul.
Och slappnar av och kan njuta mer när denna magiska afton är över :)

kyla

nu har kylan kommit -12, blev 2 korta prommisar idag

Luciatåg

Imorgon är det LUCIA och jag brukar ställa fram detta Luciatåg varje år...Johanna har gjort den när hon gick på dagis 3 år liten...20 år sen...
 

lördag

Åh vad skönt att ha sovit 10 timmar. Ute är det ljust o fint med lite snö och vackra ljusslingor pryder huset.
Sitter med mitt kaffe. Ska nog ta en prommis i dagsljus...värma bastun och kl 17 börjar julkonserten i kyrkan med Laura.
 

Naturen i december

Har jobbat natt må-to så vakade ut i dag..e lite seg som brukligt så tar det lugnt.
Tisdag o onsdag var jag o promma vid 13 tiden.
tisdag 8december var det vacker sol och onsdag 9december mulet så hela naturen var grå men vacker.
Tuna-Mjölkudden 
 
 

Alice 2 månader

 
 

Måndag

Härligt väder..kom nyss från långprommis i dagsljus...härligt.
Lite ont i halsen, samt en herpesblåsa på G. Ska snart ge mig ut på E4 till Luleå och stanna till i Kalix o köpa HERSTAT som är bra mot herpes.
Sen jobbar jag 4 nätter...dvs ledig till nästa helg...

Suck...Järnbrist

Järnbrist utan blodbrist Kvinnor har lättare att utveckla järnbrist och järnbristanemi något som man på senare tid har uppmärksammat. Det kan bland annat vara anledningen om du som kvinna känner dig oförklarligt trött.
 
Är inne o googlar på järnbrist...Jag har kommit på mig själv att jag drar djupa suckar...analyserar och finner inte att jag är stressad eller har för mkt att göra...jag har balans i mitt liv just nu och mår annars bra...
 
Jag har ju glutenallergi och laktosallergi så då brukar man behöva xtra B12 men även järn fastän man har bra Hb så kan man ha järnbrist...När jag var liten fick jag äta tabletter för jag hade anemi..
 
Nu letar jag efter en naturlig hälsoprodukt...som passar mig..är ju även allergisk mot pollen och en massa annat...PERSILJA ger mig nässelutslag tex...det är ju en ingrediens i många naturliga järnprodukter..
Ska till Apoteket och köpa bra tabletter...och börja med det..borde ju visa resultat ganska snart...

kyligt fint

en underbar dag med snö, sol och -7.
Surfar runt lite efter julinspo. Jag hittade denna underbara klänning. Jag har en snarlik men lite kortare. Hittade den fr veromoda i somras för 179kr på rea. har inte använt den ännu utan tänkte spara den till mitt första barnbarns dop...Kan ju ha den i jul också
 dagens foton i det underbara vädret.
 

Dement hund

Tror att Saga 10,5 år håller på att bli dement. Hon beter sig konstigt. Gräver i golv o väggar. Slutar dock med det när man säger att hon istället ska gå o sova.
 
Läste att man kan ge omega, så det ska vi köpa idag. iofs så kan vi köpa torrfoder med lax för det älskar hon. Hennes mage har alltid varit känslig och mycket sensitive. Tål bara lamm o ris torrfoder eller lax o ris torrfoder. Får hon en liten korvbit ibland så går det bra men en större bit blir hon illamående av. Hon älskar dessutom mat och skulle kunna vräka i sig hur mkt som helst..så det gäller att vara konsekvent.
 
Ett hundliv går så fort...Saga 7 veckor
Saga 7 år  Saga älskar att åka bilMed älskade Leopold  Lillasyster Mandy

Julmånad

Nu har vi kommit in i December och ute är det fint med snö. Igårkväll var det fortfarande så mörkt o svart. Men som ett under har vi ljust och fint idag. Vi ska ut och promma, ev sen till simhallen och aquajogga och tja sen kanske göra en snögubbe :)

RSS 2.0