Vintertid

Vi åkte till stugan igår och sov över. Bastade 2 timmar och med nya element och värmefläktar så var det urskönt inne i stugan.
Idag har det varit regn och grått. Men på em kunde vi ändå ta en långprommis. Försöker att göra det varje dag oavsett väder.

Jag med lilla Alice då hon var 1 vecka. Nu är hon en månad redan...vad tiden går fort och jag har inte sett henne på en hel vecka.
 
 

ledig lördag

Så vackert ute...några minusgrader och solen är framme. Det glimmar och glittrar. Nu har jag bakat farmorskaka och ska ta med Mandy på prommis...

lördag

Har varit ledig hela förra helgen och denna vecka. Vi hittade ingen resa men skönt väder har det varit hemma med. Varit ute och prommat varje dag, städat och pysslat. Haft det soft helt enkelt. Så skönt...o så var ju lilla Alice här med sina föräldrar och åt middag. Jag hoppas det blir en vana :)

Baby

Alice 2 veckor och en  så pigg och vaken tjej
 

Viktigt inlägg

 
Läste detta inlägg i aftonbladet och håller med att träning och hälsosam kost och hälsosamma levnadsvanor är bra MEN när det blir en fixering och allt kretsar kring detta så kan man ju klassa det som både ätströrning och träningsfixering som inte är SUND då personen mår psykiskt dåligt. När allt går överstyr...när modet växlar...MOdeller som går på catwalk ska ju inte ha för mkt muskler och inte äta nästan någonting. MEN röka och ta droger hör till ofta för att dessa stackars modeller ska orka.
 
Här kommer inlägget
stenhårda kroppskrav – på både sig själv och andra. Bodybuildern och exmodellen Simona Cinconze har haft en lång väg fram till att hitta en balans med sin mat och träning.
– Jag är mycket mer avslappnad när det gäller träning och min kropp nu, säger hon.
Simona Cinconze har sett det mesta av det värsta när det kommer till kroppsfixering. Hon har haft en karriär som fotomodell, med år då hon krävde av sig själv att alltid vara ”perfekt”.
Efter det jobbade på andra sidan kameran, som fotograf och lärde hon sig manipulera bilder av kroppar till det hon idag kallar ”sinnessjuka ideal”.
Hon tävlar dessutom i bodybuilding och har upplevt vad det innebär av kroppsfixering, späkning och kroppsfusk.

För Wellness.se berättar hon om kraven och pressen hon utsatt sin egen, och andras, kroppar för och om vad som fick henne att byta inställning och bana och hur hon ser på sin kropp och träning idag.

– När jag jobbade som modell såg jag hur dåligt många mådde, inklusive jag själv. Vilken otrolig press man har på sig som modell att alltid vara "perfekt". Att alltid vara redo för jobb och i "form", ja om man nu kan kalla det att vara i form, säger Simona Cinconze.

Träningsförbud som modell

Hon ger ett exempel på hur kroppsfientlig modellbranschen kunde vara.
– Jag har alltid tränat och under tiden som modell började jag ta upp träningen igen, fast mycket mindre än förr. Mest för att hålla igång och för att jag saknade det enormt. Genast sa de till mig att jag skulle sluta – de ville inte att mina ben skulle bli för muskulösa. Då pratar vi om att jag vägde 50 kilo och var pinnsmal! De föredrog smal och ohälsosam framför smal och hälsosam. Jag fick som max köra lite yoga eller pilates, men inte mer än så om jag vill vara kvar i agenturen.

”Sinnessjuka ideal”

När Simona sedan bytte karriärbana och ställde sig mer och mer bakom kameran än framför blev det andras kroppar hon kontrollerade och omformade i bildredigeringsprogram.
– Det var helt sjukt hur mycket jag redigerade bilder. Jag älskade att redigera, men när man började tänka efter på vad man egentligen höll på med då är det nästan obehagligt.
När hon såg bilder hon redigerat i tidningar eller på nätet var det enda hon såg hur mycket jobb hon lagt ner:
– Den där armen drog jag ut, drog in, bytte det där huvudet, fixade kindknotorna, huden, drog ut benen ännu mer, gjorde midjan mindre… Hur mycket som helst! På bild ser det bra ut, men om man verkligen tittar är det helt sinnessjuka ideal! Det är verkligen tråkigt. Tänker man sedan på tjejer och killar som eftersträvar att se ut så… Det är inte naturligt eller friskt och helt förvridet.

Oredigerade bilder

Idag är Simona helt emot bildredigering. De nytagna bilderna på henne som du ser här i artikeln är helt oredigerade och tagna av den italienske fotografen Massimo Vecchi.
– Han delar helt och fullt mina värderingar och vill inte redigera något alls på sina bilder.
Idag är det gymträning som gäller och hon tävlar i bodybuilding. Men också här har hon sett baksidor:
– Det finns avundsjuka mellan atleter. Det är ju en individsport och svårt att hitta människor som är ärliga och hjälper till, speciellt om det är inom samma kategori.

”Vad är vitsen med att slita på kroppen?”

Fusk inom kroppsbyggarsporter menar hon förekommer.
– Jag upplever det som om att en del fuskar för att uppnå resultat som de annars inte kan uppnå. Men det man måste komma ihåg är sina genetiska förutsättningar. Har man inte det som krävs, så kan man inte heller med komma till vissa nivåer hur mycket preparat man än tar. Och vad är då vitsen? Att bli sjuk, må dåligt och slita på kroppen?

Idag betyder ordet ”superkropp” för Simona en kropp som är stark och hälsosam som orkar göra det man sätter upp mål för att göra, och gärna lite mer.
– Träna smart, ät bra och lyssna på kroppen. Att kunna pressa sig när det är rätt, men även vila när kroppen behöver det.

Hade ingen koll på kosten

Det hon själv önskar att hon haft koll på tidigare är hur man äter för att träna.
– Om jag, då jag tränade två-tre pass om dagen, vetat hur jag skulle äta skulle det varit stor skillnad på mina resultat. Jag kanske visste lite om hur jag skulle träna, men hade noll koll på maten. Jag åt alldeles för lite och nästan inga kolhydrater och hade ingen kunskap alls om kosten. Man ska inte heller gå för mycket på vad andra säger och skriver. Vi är alla olika och reagerar alla olika på träning och kost.
Simona tycker att hon nu har fått perspektiv. Trots att hon fortfarande tränar mycket och planerar att fortsätta tävla i bodybuilding tycker hon att hon hittat en balans:
– Jag är mycket mer avslappnad när det gäller träning och min kropp och inte lika hård mot mig själv längre.
Slut inlägg
 
Var på föreläsning med PAULO ROBERTO som berättade om sin tid som proffsboxare...hur han fick sitta i bastun och svettas och dra det sista svettet från huden med ett kontokort inför vägningen. Hans kommentar är att man ska äta bra och röra på sig. och njuta av livet.
 
Idag är trenden RUMPA...ser på Gymmet hur unga tjejer trampar trappmaskin...och inget annat...alltså fokus på en sak och inte helheten....fokus från brösten har vänt till arslet :)
extensions, rosa hår, gorbatjow-ögonbryn, lösögonfransar med cancerframkallande lim, ankläppar pumpade med olika medel som är allt annat än naturligt OCH äta KVARG samt lägga ut selfies på INSTA. Inte konstigt att unga tjejer mår dåligt.
 

vackert ute

Skön lördagmorgon. Vaknade utvilad efter en natts sömn. Ute är det några minusgrader och jättevacker soluppgång. Ska nog ta en morgonprommis o fota.
Igår byttes vinterdäcken på eftersom det nu ser ut att vara dags för det.
Har ju semester så kollar lite resor...portugal eller rom vore nice :)

Höstlov

Mycket har hänt de senaste veckorna och bloggen har varit på Off läge...här har vi en anledning

Första barnbarnet ALICE
 Föddes kvällen innan min födelsedag :) Men så nära att vi kan fira tillsammans
Välkommen Underbara fina Alice
 

RSS 2.0