Torsdag

Min lediga vecka har mest bestått av slask och gråtrist väder. Påskdagen for vi iallafall till stugan och åkte lite skidor samt värmde utebastun. Det blåste väldigt mkt under söndag och måndag.

Igår var vi och aquajoggade, tisdag Kemi så veckan har ju gått jättefort..Vi har även ändrat lite i möbelväg och flyttat från hall till tvättstuga och fr tvättstuga till arbetsrum.

Nu ska jag jobba 4 nätter så det blir hela helgen det. Har sökt semester i slutet av maj så jag blir ledig från mitten av maj till början av juni...tänkte ev åka nånstans men vi har inte bokat något ännu. Nu när skid/isprommisar är över för denna vinter så är det ju så trist med slask. Längtan till sol och värme känns aktuell.

Påskafton

Ledig vecka började igår. Var så trött så tog det bara lugnt med bastu och serier. Sovit som en stock och nu är jag pigg och glad.

Vi har varit till Alice idag när hon fick sitt första påskägg och i den fick hon en body med Paddington och fina hängselbyxor med Mimmi på. Sen en trikåmössa med katter och en fin boll med nyckelpigor på. Den tyckte hon om och vi lekte en stund och sen fick vi fika.

Sen for vi o handlade lite. Det är grått och mulet och lite slaskigt väder. Vi tar det chill och ska strax äta. Sen ser vi om det blir stugan. Vi tar det som vi känner helt enkelt..
 
 

Vårvinter i norrland

Helgen har varit sagolikt vacker, med solsken och vacker is. Vi har varit ute på isen igår, samt att jag var ute med Alice i 3 timmar så hon fick sova ordentligt i vagnen.
 

Idag var vi på isen i över en timme och sen var vi till Ok och tvättade min bil. Jag åkte hem för att grilla lax ute medans J åkte till Riekkola för en skidtur...nu har jag hunnit äta och väntar på att J ska komma hem och inta sin delikata middag..
Sen blir det ut med Mandy på isen och bastu på det.

Veckan har gått fort och det har varit mkt aktiviteter. Nu åker jag o jobbar em imorgon och sen 3 nätter. På fredag vakar jag ut och då är det redan långfredag. Underbara påsk...önskar likadant väder för vi ska vara i stugan då. Så man kan vara ute mkt. Elda och bada utebastu mm mysmys.
Jo firar påsk i Helsingfors denna påsk.
för 2 år sen var vi i Alanya och förra påsken i Marrakech.
Nu i påsk ska vi vara i stugan.
 

Isvindar

kall vind idag och vi har gjort lite småuppdrag samt varit och aquajoggat på morgonen.
Nu har jag bakat enklaste påsk kakan. Långpanne sockerkaka med apelsinkvarg och färskost på samt dajmkross och påskgodis. Skär i rutor och njut.
 

Sunshine and massage

Idag ska det blir kanonväder med sol o plusgrader.
Vi ska till massageskolan och få massage nu på dagen och det hade nog varit bättre med en dag med sämre väder men nu har vi väntat på tiden länge. De är ofta fullbokade för det är så billigt.
Min helkroppsmassage på 90 min kostar 35 euro.
 
På fredag har jag ansiktsbehandling och glasögonprovning.

Nostalgi

 
Min skola där jag gick 6:an. Vi gick bara ett år där i den gamla fina skolan och jag har bara fina minnen från den tiden.
 
Torgskolan, Grundskola, Olofström
här fanns det en till skola med 63 elever
Gamla torg, 293 34 Olofström
 

Sol o ledig

Jihuu lediga veckan borjade med sol. Vi har varit och aquajoggat i simhallen och nu blir det snart laxlada till middag. Vet inte vad som h'nde med datorn d[ prickarna ;ver o o a inte funkar.

Borjade aven baka en enkel sockerkaka som blev en marrangtartebotten for aggvitan blev sa perfekt marrang.

Ingredienser

12 bitar

Botten:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 st äggulor
  • 4 msk mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Maräng:

  • 5 st äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 50 g pinjenötter

Fyllning:

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl lemon curd
  • 0,5 hallon, cirka0

Så här gör du

  1. Botten: Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
  2. Vispa smör och socker poröst. Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och sist mjölet som blandats med bakpulvret. Rör till en jämn smet.
  3. Marängen: Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vispa ner resten av sockret.
  4. Bred ut smeten till bottnen i långpanna med bakplåtspapper, 30 x 40 centimeter. Bred över marängen toppigt. Strö på pinjenötterna.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Lyft kakan ur långpannan och låt den svalna. Lossa kakan med en pannkaksspade och låt den sedan kallna på pappret.
  6. Lägg ihop tårtan: Dela kakan på mitten. Vispa grädden. Rör lemon curd mjuk och vänd ner den i grädden. Lägg ihop bottnarna med citrongrädde och hallon emellan. Garnera gärna med extra hallon.

gråmulet

Dimma idag och lite smårått. Veckan har varit underbar med Aquajogg och två dagar med Alice. Igår var vi ute med vagn och Alice sov så sött. Annars har jag o käre maken varit på isen varje dag och även tagit en till prommis på em. Riktigt skönt sportlov och lite färg har man fått i ansiktet. Tack vare Maxosol piller och uteliv.

Idag var vi på marknad och sen for vi till Jeppes o Stinas hus och städade. Snart får de flytta in.

Imorgon börjar 3 nätters jobb samt den 4e natten blir em istället. Blir nog bra.

Söndag

Har varit ute 2 ggr i över 1 timme/gång...prommat på isen i härligt väder. Dock ingen sol men det har varit vindstilla och 0 grader så det är verkligen vår.
Så skönt med sportlov och massa lediga dagar. Hela veckan. Börjar jobba fredag kväll först.

Vanlig torsdag

Har nu jobbat 3 nätter och denna som skulle bli den 4e fick jag flexledigt. Har ju tjänat in massor av timmar när jag jobbade i service och alltid kom tidigt och gick sent från jobbet. Det var så mkt då i början och jag kände aldrig att jag trivdes skitbra. Mkt pga hög stress och lite personal.2 

Däremot nu kan jag känna att jag har världens bästa jobb :) Jag har utvecklats mkt under några mån. Lärt mig kassa, bokningar och vårdregistreringen till 99% samt att jag kan allt annat inom servicen . Så jag har en stor kompetens inom mitt jobb och förväntar mig lite lönepåslag denna omgång :)
 
Har annars varit mkt tröttare än vanligt fr söndag. Men har tagit mina vanliga prommisar varje dag. Idag när jag vaknade 12 åkte jag fr Luleå och hem. Har lite magbesvär och svullen. Orkar inte ta nån prommis fast vädret är helt underbart. Det blir bastu och lite hemmaSPA istället. Det är bara att lyssna på kroppen och tillåta sig att ta det lugnt. Imorgon hoppas jag att jag är mitt pigga jag igen :)
 
Kärleken tog skidorna för en liten tur. Kanske jag åker lite imorgon. Jag är ju världens sämsta på skidor MEN vill försöka.  2Säsonger har ju varit kass och jag har inte testat mina nya stavar jag fick för 2 år sen.
 
Nu bastu och ikväll blir det VELVET då vi har 2 avsnitt att se...Underbart
 
 

RSS 2.0