lördagkväll

Efter jobbet låg jag i infra 90 grader ca 35 min..känns så skönt efteråt. Väl hemma var jag till tvättis med ett lass vårjackor fast ännu behövs tjockjackan på för det är minusgrader. Bakar Gi bröd och de ser jättegoda ut.

Tar mig en drink efter tvättis och lättare kvällsmat...

Min plan var att deklarera klart ikväll men nej jag hinner nog en annan dag. Men sånt är viktigt och jag vill ha koll på läget...spara aldrig sånt till sista minuten.

Jag köpte en TRISSLOTT och det ska bli spännande att skrapa..fattar inte varför kassörskan alltid tar den första i bunten...jag vill ju FAN välja själv...

Det är denna lott som ska göra mig Rik och Berömd :D




Solig lördag

Oj vad trött jag var när kl ringde 7. Nåja nu är jag uppe och har duschat, matat hunden och druckit kaffe. -9 ute och bilen står ute eftersom jag inte kom in i garaget igår pga stora isklumpar som frusit fast på garagedörren.



Mitt påskris som jag tänkte ställa ut på gården.
Nu ska jag snart ge mig ut på prommis och sen till Spa för att jobba hela dagen och sen ev floata och infra efteråt.

fredagkväll at home

Jobbigt på jobbet och kom iväg därifrån  kl 15 och då var det ju fredagsrusning i luleå ...suck..

när vi just kom ut på E4 så spydde Saga ner mina nytvättade täckisar som jag tog med ifall det skulle bli -20 som någon tidning hotade med...

Var på gymmet när vi väl kom till Happis och nu softar jag med poppisar och cola...tog några foton på saga som hade stenkoll på mina poppisar.




äntligen fredag

Tuff vecka/veckor och äntligen fredag...hoppas kunna flexa ut tidigt och åka till Luleå och hämta Saga och åka sen vidare hem till Happis...är rätt trött och det beror på sen kväll igår och tidigt jobbpass idag...alltid likadant...
Jobbar sen på Cape East Spa hela helgen.

En bov har bitit en polishund i örat står det att läsa på msn idag...



SNÖ

Jätteflingor faller ner från himmelen...jag som tänkte mig ut på en långprommis med hund...
Igår var jag ledig men jobbade xtra pass på kvällen på sjukhuset då det fattades folk. Ikväll har jag ordinarie kvällspass.


Tisdagkväll

Efter en rätt lugn dag på jobbet så kom jag hem och tog tag i städningen. In i tvättis med några mattor...putsa fönstren, dammsög och dammtorka och till sist våttorkade golvet...och kaktusen blommar. Hade plockat videkvistar som jag tänkte ta in denna vecka men grannens hund hade bitit sönder dem :D 

Får plocka nya imorgon. Nu softa o läsa lite...blir tidigt i säng känner jag...och imorgon tar jag tag i träningen för den har ju legat nere ett tag pga mkt jobb och lite vila. Imorgon är en ledig härlig dag utan några måsten alls...långa prommisar med saga och gymmet och sen stan.



måndagkväll

Har jobbat och sen var jag och shoppade eftersom det regnade och jag inte tänkte träna heller idag...Idag flög det 4 vackra vita svanar över sunderbysjukhus på väg norrut...då känner man lycka och hopp om våren...
Har bara tagit det lugnt och lyssnat på musik...och nu ska jag lägga mig o läsa...upp 05.07 imorgon :)

sommartider

Så då var det sommartider igen...härligt fast jag brukar vara lite morgontröttare första dagarna. Ikväll är det ljust länge och det passar ju fin fin när jag ska åka till luleå efter jobbet. Tänkte floata och infra också och nästa vecka har jag ledigt på onsdag :) då ska jag bara ha en helt obokad dag..tror jag 

Somande till musik igårkväll tidigt och vaknade av huvudvärk och nackspärr vid 4 tiden. tog en värktablett och lyckades somna igen. Har masserat nacken och trapezius för att få bukt med spärren.

Nu stor kaffe och iväg till Cape East...

lördag kväll

Kom från spa vid 19 tiden...har varit rätt mkt jobb idag. När jag kom hem bakade jag Gi bröd med lax och till det blir det en klick matlagnings youghurt och svart kaviar. Föresten fanns det ingen kvarg på affären så jag köpte matlagningsyoughurt till bröden och det ser bra ut. 

Blev mkt besviken på en vän som ljuger för mig...det svider men sånt ger kraft och har man finsk sisu så går man vidare. Hade ändå tänkt att bara vara hemma ikväll för jag är trött och behöver all vila jag kan få. Inatt ställer vi klockan eller som i mitt fall redan snart innan jag går o sover. Ny dag imorgon och ny vecka snart...livet är toppar och dalar...imogon ska jag iallafall stanna och floata och infra innan jag åker till Luleå...IM worth IT...jag är värd allt fint och bra

Kirka

Chamillionaires låt All mine innehåller Kirkas sång Hetki lyö...det är nu 5 år sen Kirka dog. Han var min stora idol.
2minuter in i låten hör man honom sjunga   


lördag lauantai

Sovit som en stock hela natten...gick o la mig tidigt och pratade i tel med min fina vän M från oulu. Sen vaknade jag lite när saga skällde för sonen kom insmygande. Han är i happis över helgen och hade varit på Asplövens hockeymatch. Asplöven leder serien nu...heja heja 

Dagen ser ut att bli fin och rätt varm idag...får nog titta ut fr spa över torneälvens is där folk njuter av en ledig dag med skid eller skotertur på isen.

Började dagen iallafall med inre dusch av 2 stora koppar kokt varmt vatten och en skön dusch utvändigt.
Till frukos Emmys GI bröd med skinka på...helt perfekt. Måste baka mera när jag hinner.



later

så e jag hemkommen från en em på spa...var rätt lugnt och jag låg i Infra efteråt...kändes jättevarmt denna gång och jag låg 25 min bara i 90 grader. Det är så skönt att komma hem på kvällen och inte behöva börja laga mat till någon eller att vara hungrig själv. Det var jättegod middag idag potatisgratäng och fläskfilè...cape east har de bästa kockarna i världen tycker jag:)

Det blir tidigt i säng och läsa för en hektisk dag på spa imorgon

Fredagmorgon

Ååh vad jag har sovit gott...började bläddra i dessa kataloger med vårens makeup men somnade ifrån.
Har fått in en ny vana sen alla sjukisar på jobbet. En stor kopp kokt vatten dricker jag det första jag gör när jag går upp på morgonen och en eller två det sista jag gör på kvällen. Det blir som en inre dusch och man behöver spola ur och av varje dag.

Dricker nu mitt kaffe och bloggar lite. Det droppar från taken och är flera + grader men ingen sol ännu...men väderprognosen ser lovande ut och dessutom vrider vi fram kl 1 timme natten till söndag och då ni blir det LJUSA kvällar och man ska börja jogga och promma på kvällarna.


Home sweet home

Konstig dag på jobbet...brandutb, mittbedömning med min elevs lärare och sen arbetplatsträff. Kom inte iväg förrän 15.30 o när jag kom för att hämta Saga i luleå hade hon snott min nya tandborste :C. 

Mkt post att plöja igenom och jag ångrar inte en sek att jag satte upp lappen Ingen Reklam Tack på brevlådan...
snodde ihop en Emmy bröd smet och satte gravlax på några och kanel o kardemumma på andra...gott gott

Nu ska jag iväg o handla lite till im sen dusch o slappa o ta det lugnt hemma...får sovis im för jag ska vara på SPA  först på em :)

Onsdag

Vaknar av att det är ljust ute och det är så skönt att inte ha brådis till jobbet. Varit ute med saga och satt igång en maskin nere i tvättis. 

Min novemberkaktus som blommade så fint under den mörkaste tiden...har börjat blomma igen...och imorse såg den ut såhär..tänka sig att en liten växt som man inte sköter om annat än lite vatten när man kommer ihåg...kan glädja en med sina vackra blommor.




kvällsrecept

Jobbarkompisen Emmys recept på

GI bröd  även Glutenfri

3 ägg
1 dl kesella
fiberhusk 1 msk

vispa vitorna till hårt skum
blanda gulor o kesella o husk

salt o ev favvokryddor

vänd ner vitskummet tillsammans
med kesellaröran

klicka ut 6 kakor på bakpapper och
grädda mitt i ugn 150 grader 30 min

20e mars

Vanlig tisdag med kyla o sol. Trots sovmorgon så vaknade jag kl 7 och sitter med mitt kaffe och nyhetstv.

Lite ont i halsen och mina EchinaPower droppar tog just slut...typiskt när jag nu är i stort behov av dem...just den sorten finns endast i Finland och jag åker inte dit förrän to em.

Som sagt går det både förkylnings- och magsjukevirus  i min omgivning på jobbet så det gäller att förebygga...och hoppas på det bästa.

Massageday

Efter xtrapasset på jobbet tog jag en dusch och åkte in till stan...och sen till en timmes massage...Hade fortfarande spänningar i scapularis och massören tog i ännu mera denna andra gång...och så hade jag bokat 1 timme.

Jag var helt groggy efteråt och promma hem och tog en kopp kokt varmt vatten och la mig på soffan och halvsov 1 timme..så skönt...sen velade jag om jag skulle gå o sola och när jag väl bestämde mig och gick...då funkade inte växlingsautomaten så det blev ingen solande...

Skippa handling med idag och det blev en ungsomelett till middag...tar kanske en prommis senare men det är lite råkallt ute och jag har ingen lust att gå ut. 

Igår åkte dessutom LULEÅ Hockey ut ur slutspelen... så nu är den säsongen över för denna gång.


20120318 Viktor Fast tackar sin kollega David Rautio efter i söndagens kvartsfinal 5 i bäst av 7 mellan Luleå HF och AIK i SM-slutspelet i ishockey i Coop Arena i Luleå.

Sunday sunnyday

Har varit kallt och snöat lite inatt men solen skiner så fint. Har varit på prommis redan kl 8. Först Med Saga och sen själv till statoil för att köpa kaffe...nu brygger jag en stor kopp och när jag druckit den ska jag ta en skön dusch och lägga mig en stund och läsa eller lyssna på musik innan jobbet...kanske sitta ute i solen lite innan när det blir lite varmare.

Får ser om några fler har blivit sjuka...jag är ledig im men lovade jobba xtra...kan hända att det inte behövs...vore ju bra att vara ledig oxo lite.

Lördagkväll

Aprilväder med regn och i nästa stund snö...men man ser ju...det smälter i de gamla snöhögarna :D

Dagen gick snabbt på jobbet och sen åkte jag till vackra kyrkbyn i Gammelstad och åt en underbart god middag hos mina vänner. Är proppmätt och belåten...var godissugen men skippa det och dricker kokt varmt vatten bara...dels för att jag är så mätt men även för att rena magen pga pågående calicievirus på vår avd. 

Sen ska jag jobba xtra måndag och även fredag lö o sö på SPA. Så det är lätt att förstå att det inte finns tid till att vara sjuk....

Nu ska jag slänga mina badlakan i tumlaren för bästa fluffet.

fredaglunch

Hepp det gick åt litervis med spolarvätska mellan happis och luleå. Men bar väg samt lite trafik gjorde att det tog dryga timmen att komma hit till luleå. Solen skiner och det har smält i snöhögen men det blåser mkt.

Tog en kopp citronmeliss och fänkålsfrö te och en kopp kaffe sen jag var förbi sonens lya med lite grejor.

Nu dusch och lite lunch innan jobbet....Det känns lite påsk i luften och jag längtar efter godis :)



Ljusen i härlig limegrön färg från PENTIK köpte jag igår när jag var på Rajalla köpcenter i Tornio

fredagmorgon

+1 och det är ju tur det eftersom min bil står ute utan värmare. Har packat klart och dricker kaffe...sen ska jag hämta sonens saker från hans gamla lägenhet här i happis och ta med till Luleå. 

Det blir nog fint väder idag och jag hoppas helgen blir bra på jobbet.

ruggigt

Hu vad ruggigt det är ute...och jag kom inte in i garaget eftersom dörren har frysit fast i marken...fan fan...


Det var super skönt att simma längd efter längd i poolen...och så var jag och fikade ett par timmar med min bästa vän M...det är så kul att träffa henne. Vi jobbade tillsammans med våra företag i flera år och nu hinner vi inte ses så ofta men då det passar båda tar vi alltid lunch eller fika.

Nu tvättis litegrann och imorgon lovade jag jobba kväll på sjukhuset..har inte ännu fått magsjukan men jag är jättesvullen om magen.
Tagit probiotika och fänkålsfrön som är decifinerande invärtes...vad gör man inte för att stå pall...dessutom har jag en undersköterske elev som ska jobba helgen med mig.

JP från cape east har mejlat att de har biljetter till Luleå- Aik matchen på söndag och jag hoppas jag hinner få en innan jag åker imorgon.

Så spåna vi lite om en resa till Rhodos med M...:) jådå det skulle vara härligt

Längtar även till Italien i sommar på min semester...

Hemma

Nu är jag hemma i happis igen...ska ta mig en kaffe och sen åker jag till Tornio och simmar...det  var ju ett tag sen...förr var jag minst 2ggr / vecka men nu blir det mycket sällan. Så börjar det snöa nu också...Tänkte ta det lugnt idag. 

Det går vinterkräksjukan nu på sjukhuset och det känns inte så kul...försöker att stärka så gott det går med probiotika och röd solhatt.

Onsdag

Solig prommis på isen imorse...är trött eller sömnig så som jag brukar bli dagen efter massage. Jag visste att jag hade spänningar i skulderbladen men att jag hade så ont fick jag  veta då massören tryckte...värsta triggerpunkten som strålade ut på framsidan av axeln. Tur jag har ny tid på måndag.

Skulle behöva fotvård..ansiktebehandling, frissan, ja allt som behövs för en ny fräch vår :)

Jag är i Js nya lya och har putsat fönster och hängt upp gardiner och ordnat till lite så nu är det roligare för honom att komma hem.

Jobbar själv kväll och ledig imorgon.

Blåååsigt

Idag känns det som jag inte har gjort något...men det har jag ju...uppe kl 7..gymmet kl 8-10.
Sen hjälpte jag J på ärenden och när han åkte till jobbet gick jag till min massör...hade såå mycket spänningar vid skulderbladen...
Tvättat hela dagen har jag oxo...vår maskin i tvättis är så långsam...den tvättar 2 timmar ett vanligt program.

Sen tog jag och packade ihop lite saker som jag skulle föra till J:s nya lya...när jag var framme hade jag ingen nyckel med mig så jag for hem igen...

Jobbar kväll im och to ska jag vara i Sangis ca 7...

Dessutom har det blåst så mkt i flera dagar så snön smälter och vägarna torkar

Ny vecka ny måndag

Igår var det snöstorm IGEN när jag kom ut från IKEA. Usch och fy vad det svänger. Hoppas på bra väglag nu när jag strax ska åka till Luleå. Jobbar kväll nämligen.

Jag var så trött igårkväll så kl 20 låg jag under täcket och har sovit som en stock hela natten ända till 7.07 imorse. Behövde nog ta igen sömn. 

Hoppas chefen har skrivit ut mitt friskvårdsbidrag för den behöver jag till massage imorgon :)

After SPA

Jag åkte till capen och låg i infran och sen tränade jag..så ett par timmar på spa med alla härliga pooler och bastun...Det blåser och mulnade på så det gick ej att sola idag.

Men jag har haft en soft söndag utan några måsten. Så underbart skönt!


Lagar grillade kycklingfileér med sallad till middag..


Tänkte fortsätta att softa men J ringde om ett bord han vill ha fr Ikea så då åker jag dit en sväng senare när jag fått i mig lite middag...är ju superhungrig efte spa

Sunday

Igår blev det sent på Spa...hemma kl 01.30 och festen fortsatte.
Jag och min kollega jobbade som Spavärdar och hjälpte sen i festloungen med att plocka drinkglas och se till att alla fick det de behövde. Kändes att vi funkade bra ihop med serveringspersonalen och allt flöt fin fint.

Väl hemma släppte jag Saga lös och hon fick springa av sig ute...Hon är snäll och duktig och kommer så fort man ropar...när det inte finns andra hundar eller människor...
Idag blir det nog en jättehärlig dag och LOREEN var helt fantastiskt underbar igår


Lördag

Äntligen har snöstormen dragit nån annanstans från Happis och jag vaknade till solen. Hade ställt kl på 8 eftersom jag inte börjar förrän kl 15 idag...men vaknade halv 7. Bävade för om jag skulle komma ut pga all snö men det gick och snön är tung och blöt så det blev ett träningspass redan innan kaffet.

Dagens plan är att skotta så jag kommer in till garaget...styrketräna..gör det på Actic idag då det är så mkt folk på capen och jag ändå ska jobba sen.

Basta och ta det lugnt och ev vara ute en stund med Saga.
Imorgon söndag är jag L E D I G :D

Fredagkväll

Slutade tidigt idag och det är sån snöstorm...min lediga kväll och jag har typ skottat som en galning. Först för att komma in till garaget med bilen och sen in i mitt hem. Tur jag var och handlade så jag slipper gå ut.


Efter min nässelte samt en kopp feelgood te tog jag en hemmaspakväll...

Mosad avokado och honungsmask...klippte lite toppar...tonade toppar...duschade läääänge och sen insmörjning med Kerstin Florians olja med enbär...fänkål..grape...lavendel...min absoluta favoritolja just nu...


Nu blir det massor av frukt och lite salt o pepparkex...(fuskar med gluten) god ost till och loka hallon...
Men först lite yoga eftersom jag ist för gym fick skotta och nu behöver lite stretch...



Vindruvor, mango, avokado, blodapelsin, honungsmelon, salt o peppar kex och lagrad ost...

Friday

Hupp kom hem inatt vid strax efter midnatt...ute blåser det stormvindar.

Somnade bums och det gjorde Saga med...hon fick sitta i framsätet och höll koll på vägen hela tiden vi åkte fr Luleå till Happis...i vanliga fall brukar hon rusa uppför trapporna när vi kommer in, men inatt la hon sig direkt och är ganska trött ännu...Hon har ätit frukost och gått o lagt sig igen...

Idag blir det SPA fr 8.30 till ca 14 eller senare...vi får vara öppna för förändringar då det är en mkt speciell helg på cape east :D



Takpoolen...min favorit...varmt vatten att slappna av i...utsikt till Finland...skön syrerik luft och norrlands sol...AMAZING

Internationella kvinnodagen

-1 i Luleå just denna morgon...trots sovmorgon så vaknade jag vid 7.

 Igår var det superlugnt på jobbet och vi var gott om personal. Jobbar ju ikväll också och igår fick jag och 2 kollegor klartecken att vi får börja jobba natt från nästa schemaperiod...så bra chefer vi har som är lyhörda för våra behov.

Apropå kommunals handläggningstider så har mitt ärende pågått sedan 31 oktober 2011....över 4 månader...har varit med i facket kommunal sedan 1986 dessutom :D


Idag blir det Pontushallen för styrketräning samt prommis i skön vårvinterluft innan jobbet.

Grattis alla kvinnor idag

Mittiveckan already

Oj vad tiden rusar iväg när man är hemma i Happis...Igår hade vi två jätteduktiga föreläsare fra Norge... Öystein och Terje och vi hade en mkt inspirerande fm på Cape east och fick tips för att bli duktiga eller ännu duktigare säljare.


Efter det åkte jag med min vän J till Kemi där han köpte MC jacka och byxor...


Tjejerna skulle träna på capen och sen spa men tyvärr hann jag inte dit pga andra trevliga aktiviteter :D


Idag bär det av till Sagas bestemor en sväng och sen till Luleå och kvällspass på jobbet...
-12 och vacker sol idag...må det hålla i sig...

S A G A i rosa kamouflagemönstrad sele från Djurmagazinet. Jättebra att dra säkerhetsbältet genom sele -öglan så även hunden åker tryggt och säkert....Dessutom älskar hon att åka bil och är van vid det eftersom hon är en pendlare som jag...

Måndag

Har haft en helg med jobb på Spa och sen har jag friskvårdat mig själv efter jobbet med floating och Infra


Det har verkligen varit exotiskt vackert vårvinterväder här i helgen...har inte hunnit njuta så mkt då jag varit innomhus och masserat. Vi har nog aldrig haft såhär mycket snö som det är nu...känsla av att befinna sig i typ Alaska.
Ledig idag annars och efter yoga blir det att vara utomhus...

Later...
Maria ledde yogan och det kändes mkt bra efteråt...skönt skönt....sen gick de andra och jobbader och då jag har en ledig dag...gick jag in på SPA...satt uppe på taket där i varmpoolen och njöt av solsken..tror nog jag blev brun idag...Det är så fint ute och -7 men solen värmer...

Såna gånger glömmer man kameran...typiskt...


Var in till Pia på hälsokost och köpte nyponpulver/nyponskalspulver samt en burk nässelpulver...tog en tsk av vardera och blandade i smothie...igår köpte jag blåbärs samt tranbärspulver samt fänkålsfrön.....mkt järn och c vitamin och antioxidanter. Jag känner mig rätt pigg men det behövs då jag jobbar så mkt och behöver vara aktiv då jag e ledig...


Tänkte tvätta bilen idag samt ta ut Saga i skogen...spar bilen till senare isåfall...nu kaffe och sen ut...


Dessutom ser min vecka ut att bli lugnare än på länge...har utb imorgon halva dagen och sen ska jag shoppa. Onsdag jobbar jag kväll och tor med...sen fre o lö ska jag jobba som spavärd istället för terapeut så det blir att börja först kl 15...lyx lyx :)

1 mars

Nu går vi mot våren....nollgradigt redan fr morgonen. Ska slänga in lite tvätt och gå en sväng till Ica supermarket.
Sen blir det isprommis och dusch och jobbet i  vanlig ordning. Imorgon åker jag till Happis efter jobbet och J åker för att spela hockeycup i Kalix på lördag. Jag har SPA helgen...ska försöka hinna spa själv lite oxo och skulle behöva massage. Ska ta friskvårdspengen från jobbet som är på 1000kr och boka in massage nästa vecka.


RSS 2.0