Sommar

Morsdagsrosor
 
 
fint det varit i helgen. Alice och Eddy har hållt oss upptagna hela lö o söndagen. Eddy är jättetrött och lugn nu när Alice åkte hem. Kan vara värmen också. Man tackar och tar emot. Imorgon börjar jobbet och jag ska kolla en lägenhet i Gammelstad. Jag är inte nr 1 men får ändå gå på visning. Jag har ett tag nu varit på väg från min gamla lägenhet. Sålt soffan och tagit fram kontrakten samt rensat. Men nu slog jag slag i saken och fick den uppsagd så fr sista Aug bor jag inte längre på Tuna. Jag önskar och hoppas att någon tar över omg.
 
OM jag får och den känns ok i Gammestad blir det fr Aug. Annars litar jag på ödet :)
Vattnet stiger i Torneälv
 
 

Grus

Är o hämtar grus sten till stugan
 Idag fyller busfröet Eddy 6mån❤️

Björksav

Björksav sägs vara hälsosamt så vi har tappat några flaskor. Helt klart och smakar inte mkt. 
 
 När man har tappat klart ska man tälja en bit gren och plugga igen hålet så inte saven rinner hela tiden. Sen tackar man björken🙏❤️
Här i norr har löven inte kommit än så då får man passa på att ta sav. Går även att frysa. Nu ska det bli varm till veckan så då går det inte att ta mer sav.

kratta

Vi har krattat hela lördag em i stugan samt elda skräp.Riktigt skapligt väder med sol och så är det ju så härligt när isen gått och vattnet i Kukkolaforsen strömmar fritt. Eddys första vår i stugan och han vill inte åka därifrån idag. Han var så trött igårkväll efter en dag ute så han sov som en stock hela natten. På fredag däremot var det nytt för honom så han visste inte var o hur han skulle vara så det blev lite stökigt. Han vill ha koll på oss hela tiden så det blev liggplats i sovrummet vi dörren istället för som vi försökt att han ska hålla sig i hallen. 
 
 

snöslask

helgen har varit fin och vi har varit ute hela dagarna. Idag vaknade vi till snö och snöslask och nu på kvällen ser det mer o mer ut som regn. Bastun är snart varm och jag har ägggule/honungsmask i håret, äggulemask på bryn(super bra) grekisk youghurt i fejjan. sånt som finns i kylen. Naturligt och bra. Grek youghurt har jag anv länge. Fuktar mkt bra och äggulemask till bryn läste jag om och det känns att det ger resultat. Har även bryn näring i tub men ägg ger snabba resultat.
Nu bastu och nästa vecka består av jobb och tråkväder men det känns bra då att sova på dagarna

ledig

Ledig vecka nu och jag kom hem från Luleå igår. Dagen har spenderats ute i solen på vår terass. Janne har jobbat hemma så jag var och cyklade på dagen och har varit mycket ute med Eddy. Sen var vi och cyklade en lång runda igen och jag badade bastu medans J handlade. Äntligen har vi köpt smothieblender efter att vår gamla pajjade för flera veckor sen. Nu blir det smothies igen varje dag eftersom vi sluar med godis. Godis har jag ätit varje dag ett tag nu. Troligen tröst för att livet är begränsat pga corona. Glad för varje dag man är frisk och här uppe i norr verkar coronan stagnerat. Hoppas hoppas att den går över snabbt.
 
Eddy är lättlärd men jkligt envis när det gäller koppel. Det går bra ett tag men sen börjar han slita o morra. Dessutom växer han så himla fort och är nu 5 mån och lika stor som Mandy var som vuxen.
Han gillar att chilla på terassen i solen och jag har klippt klorna och borstat pälsen. Det gillar han

RSS 2.0