soligfredag

Underbart klart och soligt väder..så LJUST -12. Har gjort iordning mat för helgen då jag jobbar natt och behöver ha mat färdig så jag slipper handla och vela på vad jag vill äta.

Nu har jag bär, grönsaker, sötpotatis, biffar, kyckling bara att värma. Ioft sötpotatisen ska jag rosta i ugn med olivolja, basilika och dragon. Imorgon eller söndag.

Igår åkte JO och pojkvän med flyttlass till Helsingfors. De var framme tidigt imorse och jag hoppas att de kommer iordning snart och framförallt hittar bra jobb och att de trivs i storstan.

eftermiddag

Var o tränade och sen for jag till solariet..borde inte men vi har ju inte varit på någon solresa denna januari som vi brukar så jag kände att jag måste få lite färg och energi.

Gjorde glutenfria hamburgare med chilicremefraice...sååå gott.

Köpte en burk Efamol och nässelpulver. Brukar ju använda antingen clorella eller alger men smaken är ju rena akvariet och jag tror att nässla innehåller mkt näring det med och så är den ekologisk och närodlad vilket jag tror är bättre än en massa konstiga pulver från utlandet. Kan ju vara bra MEN jag känner att jag vill stoppa i mig närväxande bär, grönsaker och sånt så långt det går.

Nu kaffe och ut med Mandy

Huskurer

Dags att damma av en gammal huskur igen, ÄPPELCIDERVINÄGER.
Den är bra för hår, hud, akne, matsmältning samt viknedgång.
Inga konstigheter än att köpa en flaska från närbutiken, helst ekologisk förståss och börja med en tsk i ett glas vatten innan måltid.
 
 

Varför är ÄCV nyttigt?

Visste du att Äppelcidervinäger innehåller fler än trettio nyttiga näringsämnen?  Vi har radat upp de flesta så att du kan läsa om deras positiva egenskaper.
En av alla positiva egenskaperna hos äppelcidervinäger är att det sänker GI-värdet. Det betyder att man med äppelcidervinäger får en jämnare blodsockernivå och att sötsuget minskar. På så sätt kan det vara till stor hjälp om man vill gå ner i vikt. Men det finns också många fler fördelar och du kan läsa en övergripande summering av de populäraste fördelarna med äppelcidervinäger här.

 

  • Kalium – hjälper till att förhindra sköra tänder, håravfall och rinnande näsor.
  • Pektin – hjälper till att reglera blodtrycket och minska det onda kolesterolet.
  • Äppelsyra – ger äppelcidervinäger egenskaperna att vara resistenta mot virus, bakterier och svamp.
  • Kalcium – ger starka ben och tänder.
  • Aska – ger äppelcidervinägern sin alkaliska egendom som hjälper din kropp att upprätthålla rätt pH-nivåer för en hälsosam alkalisk stat.
  • Ättiksyra – Denna syra fördröjer nedbrytning av stärkelse, som kan hjälpa till att sänka ökningen i glukos som vanligen inträffar efter måltider.
  • Mineraler
    Kalium, kalcium, magnesium, fosfor, klor, natrium, svavel, koppar, järn, kisel, fluor.
  • Vitaminer
    Vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, vitamin C, vitamin B6, vitamin E, betakaroten, vitamin P.
 
Hur fungerar äppelcidervinäger för viktnedgång?
Vinägern gör bland annat att maten tas upp saktare i tarmsystemet om man intar det i samband med måltiden. Detta betyder att kroppen inte kommer att kunna lagra fett lika lätt längre med pga vinägern. Många rapporterar också om att äppelcidervinäger ger dem en minskad aptit och dessutom får än att känna sig mätt längre, detta är givetvis eftertraktade egenskaper när man vill gå ner i vikt. Speciellt effektivt sägs det vara för att få slut på sötsuget, och småätandet som sker mellan måltider. Äppelcidervinäger påskyndar även matsmältningen och är väldigt effektiv för att sänka kolesterolet i kroppen. Det finns studier som visar att man kan sänka sin kolesterolhalt upp till 30% genom att använda äppelcidervinäger dagligen.
 
Blåmärken
Lös upp en tesked salt i en halv kopp varm äppelcidervinäger och dränk in en trasa i blandningen. Applicera sedan trasan som en kompress över blåmärket så kommer det att försvinna förvånansvärt mycket fortare.
 
 
 Hårtvätt: sluter fjällen på hårstrået, är mjukgörande och glansgivande samtidigt som den stabiliserar pH i hår och hårbotten, speciellt bra att skölja med (1 del vinäger-10 delar vatten) efter hårtvätt med bikarbonat.
 
 
 
 
 
 
 

Kvällen

Skönt med badhusbesök idag. Aquajogg 50 min och sen bubbelpool och bastu.
 
Efter det snabblunch och sen for vi till Ikea på lite uppdrag och vi fick med oss en smal Billyhylla med vitrindörr som käre maken nu ska börja montera ihop...själv avskyr jag att plocka ihop Ikea möbler.
 
BILLY / OXBERG Bokhylla IKEA Flyttbara hyllplan; anpassa avstånd efter behov.
Denna hylla fast halva och med halv vitrin dörr. Tänkte ha två gamla fina kaffeserviser i skåpet.
var även och köpte lite smått o gott till JO som flyttar till Helsingfors i helgen

Busväder

snöar och blåser från taken, lite innemyskänsla MEN vi ska passa på att åka till simhallen och aquajogga och basta.

Måndag

Notviken/Tuna 9 januari 2016
 
Ledig måndag eller faktiskt ända till fredag kväll 2100. då jobbar jag helgen igen. nåväl idag var vi o promma o vädret är ju super underbart -7grader. förra veckans -30 känns avlägset...innan dess var det jobbig halka så man tappar kondition väldans snabbt.
Vuonoviken januari
Notviken/Tuna
Tuna/Notviken 19 januari -30 grader
 

Friday

Vakade ut imorse efter 4 nätter samt även em pass igår. Det har gått bra. Kyligt har det varit -30 och över också så då har jag mest varit hemma och vilat mellan jobbpassen. Nu ledig till nästa fredagkväll.. Hoppas på underbara ute dagar, gå på isen och vara ute mkt och röra på mig...har ju inte kunnat promma på 2 veckor pga kylan...snabb prom 2 kvarter räcker inte

Kylig söndag

-25 och sol idag...så vackert men prommisen var över ganska fort. Var till Rusta och Ikea en sväng. Badat bastu och sen har ju dagen gått. Imorgon börjar jobbet igen. Planen är 3 nätter och 1 kväll för att hinna göra schemat klart för våren. Sen är jag ledig 1 vecka igen...det om något är skönt...och det känns kul att åka iväg o jobba när det bara blir varannan vecka...
 
I luleå har jag fått nytt köksgolv så ska göra iordning köket imorgon om jag hinner eller sen på tisdag då jag ändå har bokat matt tvättstuga på em när jag vaknar.

Nytt

vill ha lite nytt till hemmet och dessa piggar upp i sovrummet
 

Trött

Trött dag...väderomslag. bara -10 och det utlovas snö...så inte undra på man e seg...

Idag är det tjugondag knut

Julen ska dansas ut idag MEN  jag har dansat ut den för en vecka sen...
Idag fortsätter kylan...lite förklningar i huset denna vecka. Jag o Jan var o simma och basta i badhuset idag...skönt.
För kallat att promma känns det som...
 
Skön med ledig vecka...vakade ut måndag och sov bara 2 timmar för golvläggaren skulle komma.
Igår var jag trött men pigg på kvällen...sen sov jag till 12 idag...
Idag såg man att dagen blivit liiite längre
Härligt att se fram mot en vårvinter med  ute aktiviteter...

VELVET

bästa serien just nu är VELVET, dessutom lär man sig spanska samtidigt :)
                                                 ANA  och ALBERTO
 

Födelsedag

  

Grattis Jan på namnsdagaen och på din födelsedag!

Idag 11 januari

Mycket kärlek...

 

Kyla

-25,5 visar termometern, men när det är torr kyla och det inte blåser är det helt ok. Idag börjar jag jobba igen efter 1 veckas ledighet. Alla julhelger som varit gör ju att man har mkt att göra fastän det är helg.

Nu längtar vi efter varadagslunk! :) lite mera snö samt att kunna njuta av uteaktiviteter...dessutom ser man ju nu att dagarna blir LJUSARE. Härligt!

Igår plockade jag ner adventsljusstakar och stjärnorna, nu får de vila till nästa jul....utegran och ljusslingor på glasverandan får vara kvar ett tag till.

Nu till E4 mot Luleå och jobbet

Trettondagsafton

Denna helg brukar inte vara så festlig...julen tar ju slut och man ska plocka bort allt som man tagit fram under december. Fast jag vill inte ta bort vackra stjärnor och ljusstakar ännu...tomtar brukar jag inte ha alls...jo en men han har flyttat in i skåpet redan i mellandagarna.

Vi har gjort islyktor nu när vi har fått kyligt väder ...-17 så det blir fina lyktor som vi ska tända i em när mörkret lägger sig.

Igår var vi...jag och käre maken o dottern på Actic i Happis och tränade...jag har ju kort sen länge men de andra fick gratis träning till o me söndag. Det var rätt trist att träna och sen var vi och promma i fräsch kyla...ser fram mot vårvinter då vi kan åka skidor, pulkabacke och så småningom börja jogga och cykla...idag blir det AQUAJOGG.
Började gymma 1996 när Jo var 4 år...och har tränat regelbundet förutom de 2 senaste åren....finns ju så mkt annat att hinna med.

Nu känner jag mig inte stressad som tidigare...har ju bytt jobb fast på samma arbplats...jobbar natt nu och är alltid ledig 1 v mellan så jag får vila och göra annat...förut var jag mest på E4 och åkte tor mellan hem o jobb...

Önskar alla nära o kära ett UNDERBART 2016...med hälsa, kärlek, framgång och lycka

Dopet

Igår var det dop i Seskarö kyrka...lilla Alice var så duktig...hon är ju så social så att få höra sång o musik och prat gillar hon...och att ha intressanta människor att spana in. Hon grät inte nåt när prästen hälde dopvatten på söta huvudet. Efteråt var det bjudning på församlingshemmet och det var helt fullsatt...samt att Alices presentbord var så fullt med vackra paket.
Föräldrarna bestämde att de skulle öppna paketen hemma i lugn o ro.
Dopet Seskarö kyrka 2 januari 2016
Liten prinsessa efter dopet
 
Presentbordet
Fikabordet
Backstage...
Fikaboedet...tårtor made by Jesper & Stina och duktiga anhöriga


Alice Helena Erika


2016

Välkommen 2016, ett nytt fräscht år att fylla med kärlek och glädje.
Hoppas att drömmar slår in för nära och kära...

RSS 2.0