Huskurer

Dags att damma av en gammal huskur igen, ÄPPELCIDERVINÄGER.
Den är bra för hår, hud, akne, matsmältning samt viknedgång.
Inga konstigheter än att köpa en flaska från närbutiken, helst ekologisk förståss och börja med en tsk i ett glas vatten innan måltid.
 
 

Varför är ÄCV nyttigt?

Visste du att Äppelcidervinäger innehåller fler än trettio nyttiga näringsämnen?  Vi har radat upp de flesta så att du kan läsa om deras positiva egenskaper.
En av alla positiva egenskaperna hos äppelcidervinäger är att det sänker GI-värdet. Det betyder att man med äppelcidervinäger får en jämnare blodsockernivå och att sötsuget minskar. På så sätt kan det vara till stor hjälp om man vill gå ner i vikt. Men det finns också många fler fördelar och du kan läsa en övergripande summering av de populäraste fördelarna med äppelcidervinäger här.

 

  • Kalium – hjälper till att förhindra sköra tänder, håravfall och rinnande näsor.
  • Pektin – hjälper till att reglera blodtrycket och minska det onda kolesterolet.
  • Äppelsyra – ger äppelcidervinäger egenskaperna att vara resistenta mot virus, bakterier och svamp.
  • Kalcium – ger starka ben och tänder.
  • Aska – ger äppelcidervinägern sin alkaliska egendom som hjälper din kropp att upprätthålla rätt pH-nivåer för en hälsosam alkalisk stat.
  • Ättiksyra – Denna syra fördröjer nedbrytning av stärkelse, som kan hjälpa till att sänka ökningen i glukos som vanligen inträffar efter måltider.
  • Mineraler
    Kalium, kalcium, magnesium, fosfor, klor, natrium, svavel, koppar, järn, kisel, fluor.
  • Vitaminer
    Vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, vitamin C, vitamin B6, vitamin E, betakaroten, vitamin P.
 
Hur fungerar äppelcidervinäger för viktnedgång?
Vinägern gör bland annat att maten tas upp saktare i tarmsystemet om man intar det i samband med måltiden. Detta betyder att kroppen inte kommer att kunna lagra fett lika lätt längre med pga vinägern. Många rapporterar också om att äppelcidervinäger ger dem en minskad aptit och dessutom får än att känna sig mätt längre, detta är givetvis eftertraktade egenskaper när man vill gå ner i vikt. Speciellt effektivt sägs det vara för att få slut på sötsuget, och småätandet som sker mellan måltider. Äppelcidervinäger påskyndar även matsmältningen och är väldigt effektiv för att sänka kolesterolet i kroppen. Det finns studier som visar att man kan sänka sin kolesterolhalt upp till 30% genom att använda äppelcidervinäger dagligen.
 
Blåmärken
Lös upp en tesked salt i en halv kopp varm äppelcidervinäger och dränk in en trasa i blandningen. Applicera sedan trasan som en kompress över blåmärket så kommer det att försvinna förvånansvärt mycket fortare.
 
 
 Hårtvätt: sluter fjällen på hårstrået, är mjukgörande och glansgivande samtidigt som den stabiliserar pH i hår och hårbotten, speciellt bra att skölja med (1 del vinäger-10 delar vatten) efter hårtvätt med bikarbonat.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0