I kuriren

 
 
Tomtarnas löpfnatt drog in pengar

JULKLAPPSHJÄLP Tomtarna sprang som galna runt torget – då skramlade julklappshjälpen in pengar till de som behöver det.

I Haparanda arrangerades en kort löpartävling runt julgranen på torget. Kort – men naggande gott. För på tävlingen samlade man in 50 kronor per vuxen och 10 kronor per barn – till julklappshjälpen.

Stina Medström gick loppet med dottern Alice. Stina är själv med och driver julklappshjälpen i Haparanda.

– Behovet finns och de som har drivit det här tidigare kunde inte nu. Då känns det ändå viktigt att någon är med och ställer upp, säger hon.

Hur är intresset?

– Det är jättebra. En hel del familjer har varit med och skänkt julklappar och det är många som har visat intresse. Det här är till för familjer som har det ekonomiskt tufft och som inte kan köpa en massa julklappar själva, säger Stina Medström.

Omkring 40 barn i Haparanda ska få klappar som samlas in. Medström tycker att det här är en verkligt god gärning.

– Julen är barnens högtid. Det känns viktigt att alla ska få en liten klapp att öppna på morgonen. Och det som också känns bra är att vi kan dela ut julmat till alla barnen, vi har en matkasse som vi tar med.

Tomteloppet färgade Gamla stan med tomteluvar, främst på de yngsta medborgarna i kommunen. Det var uppskattningsvis ett 30-tal deltagare. Men det här kan bli ett återkommande evenemang.

– Det var lite snabbt inpå och har inte hunnit sprida sig så mycket kanske. Men det här får sätta sig så kör vi igen, säger Jytte Rüdiger.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0