nostalgi 70 tal

surfar runt och letar träskor...hade blommiga i rosa själv men hittar inga såna. Sen kom ju svarta platåträskor som man hade till utsvängda jeans..enkelt och lätt och ALLA hade såna....

Nostalgi-1970

1970 talet

På 70-talet kommer den första mobiltelefonen ut på marknaden. Den tar tio timmar att ladda. New York City får sitt första Marathon-lopp och Sears Tower i Chicago blir världens högsta byggnad. I mitten av decenniet föds både punken och discon, som ett omaka tvillingpar. Föräldrar börjar oroa sig för sina dataspelande ungdomar när Atari lanserar sina första spel.

 
 

MODE & PRYLAR

Jeans

På 1970-talet blir jeans rena vardagsuniformen. De är utsvängda, blekslitna, skräddade eller avklippta. Nästan alltid blåa. Alla bär jeans – i stan och på landet, på jobbet och på stranden. Och så har det förblivit sedan dess.

 

Träskor

Träskor är verkligen 70-tal. Enkelt svarta, röda eller beige, i glada lackfärger eller med målade blomstermotiv. Klassisk träsko, eller i sandalmodell med remmar och spännen till den rejäla träsulan.

 

Skateboard

Den gamla rullbrädan får ett rejält uppsving under 70-talet. Från Kalifornien i USA kommer både nya, förbättrade hjul, och tongivande skateboardåkare.

De kör i torrlagda simbassänger och briljerar med nya djärva tricks.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0